BEST: La Liga-ekspert spår at Lionel Messi vil bli husket som en bedre spiller enn Cristiano Ronaldo.  AFP PHOTO/ LLUIS GENE/ QUIQUE GARCIA
BEST: La Liga-ekspert spår at Lionel Messi vil bli husket som en bedre spiller enn Cristiano Ronaldo.  AFP PHOTO/ LLUIS GENE/ QUIQUE GARCIA

– Messi vil bli husket som den største

Cristiano Ronaldo overtok som tidenes toppscorer i Mesterligaen, men La Liga-ekspert tror Lionel Messi vil bli husket som den største.

Følg Bayern München – Barcelona i vårt livesenter kl. 20.45

Cristiano Ronaldo og Lionel Messi opplever nok en eventyrlig sesong.

Cristiano Ronaldo scoret Real Madrids mål i 1-2-nederlaget mot Juventus tirsdag, og overtok inntil videre toppscorertittelen i Mesterligaen fra Lionel Messi.

Ronaldo har scoret ni mål på elleve kamper i Mesterligaen denne sesongen, og 76 i Europas gjeveste klubbturnering totalt.

Foran semifinale-oppgjøret mot Bayern München har Lionel Messi scoret åtte mål på ti kamper denne sesongen, og 75 fulltreffere totalt i Mesterligaen.

Ny eventyrlig sesong
La Liga-ekspert Petter Veland mener Mesterligaen er en perfekt arena for å avgjøre hvem som er best av Real Madrids superstjerne Cristiano Ronaldo og Barcelonas ballmagiker Lionel Messi.

– Hva kan en egentlig si om Messi og Ronaldo som ikke er blitt sagt før. Det er den evige duellen, og de trigger hverandre. Sist serierunde i La Liga scoret Messi to, og så svarte Ronaldo med å score tre, sier C More-eksperten til TV 2 Sporten.

Og legger til:

– Det er en intern kamp mellom dem i hver eneste serierunde og hver eneste Mesterliga-runde. At de nå tar Mesterliga-rekorden i antall scoringer fra hverandre er jo bare helt ekstremt. Men jeg mener Mesterligaen er arenaen Messi og Ronaldo har mest like konkurransevilkår. De spiller omtrent like mange kamper i turneringen og møter topp internasjonal motstand, konkluderer Veland.

– Tom for ord
Statistikken til Ronaldo og Messi totalt denne sesongen er nesten hinsides all fornuft. Messi har scoret 51 mål og levert 26 assist på 50 kamper totalt i alle turneringer.

Ronaldo har vært hakket hvassere med 54 mål og 21 målgivende pasninger på 50 kamper totalt.

– Jeg blir jo nesten tom for ord når det gjelder Messi og Ronaldo. Det har blitt snakket om duellen mellom Messi og Ronaldo de siste seks årene, og de har aldri sluttet å forbause oss, konstaterer en mektig imponert Petter Veland.

– Denne sesongen hadde Ronaldo overtaket på Messi og ledet vel scoringsstatistikken de to i mellom med 25-12 i fjor høst. Men etter nyttår har Messi svart og nå står duellen nesten helt likt, poengterer La Liga-eksperten.

– Messi vil bli husket som den største
En dag må dessverre både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi kaste inn håndkleet og legge fotballskoene på hyllen.

Veland tror Lionel Messi til slutt vil stå igjen som den største etter at både Barcelona-stjernen og Cristiano Ronaldo har lagt opp.

– Ser du stort på det, så er det Messi som har blitt sammenlignet med Maradona og Péle og de største legendene i fotballhistorien. Ronaldo har ikke blitt nevnt i den diskusjonen. På det absolutte toppnivået mener jeg at Lionel Messi er den beste, og at det ikke kommer til å være noen i nærheten på mange, mange år den dagen argentineren gir seg, oppsummerer Veland.