KAN BLI SOLGT: Real Madrids Gareth Bale kan bli solgt i sommer. AFP PHOTO / GERARD JULIEN
KAN BLI SOLGT: Real Madrids Gareth Bale kan bli solgt i sommer. AFP PHOTO / GERARD JULIEN

– Sviende nederlag for Real Madrid om Bale blir solgt

Gareth Bale kan være på vei bort fra Real Madrid. Men La Liga-ekspert tviler på at klubbpresident Florentino Pérez vil selge.

Følg Juventus – Real Madrid i vårt livesenter kl. 20.45

Real Madrids rekordkjøp Gareth Bale er trolig tilbake i startoppstillingen i tirsdagens Mesterliga-semifinale mot Juventus etter sitt skadefravær.

Bale ble hentet til Bernabeu fra Tottenham sommeren 2013 for vanvittige 850 millioner kroner i overgangssum.

Men etter en godkjent førstesesong i Real Madrid, har kantspilleren slitt denne sesongen. Både spanske og engelske aviser har lenge hevdet at waliseren kan bli solgt allerede i sommer.

– Skuffende i de avgjørende kampene
Chelsea, Manchester City, Manchester United og PSG skal alle være villige til å «sprenge banken» for å sikre seg Bales signatur.

La Liga-ekspert Petter Veland mener Bale ikke har levert som forventet på Bernabeu.

– Det var skyhøye forventninger til Bale, og kanskje var de litt for skyhøye. Han ble matchvinner i cupfinalen og scoret i Mesterliga-finalen forrige sesong, og da trodde alle han skulle få en «trampoline»-effekt. Men det har vært stikk motsatt, og Bale har vært skuffende i de avgjørende kampene mot de store lagene denne sesongen, oppsummerer C More-eksperten.

– Bale er alltid blitt sammenlignet med Ronaldo på grunn av den enorme prislappen, men ser du på det Bale har prestert i forhold til Ronaldo så har det vært en vanvittig forskjell i hva de to tilbyr laget, poengterer han.

– Et sviende nederlag for Pérez
Veland tror imidlertid ikke at Real Madrids mektige president Florentino Pérez går med på å selge Bale allerede til sommeren.

– Det finnes ikke noen tvil om at Real Madrid hadde forventet enda mer av Bale. Derfor er det naturlig at det spekuleres i en overgang for en sånn type spiller. Men jeg tror en overgang for Bale allerede i sommer er for tidlig, sier Veland, og forklarer hvorfor:

– Real Madrid føler nok at de står igjen som taper dersom de selger Bale to år etter at han ble presentert som klubbens nye superstjerne – selv om en klubb tilbyr mer penger enn det Real kjøpte ham for. Real Madrid-president Florentino Pérez vil se på det som et sviende nederlag om Bale blir solgt i sommer fordi han ikke lyktes med kjøpet, sier han.

– Kan bli hindret av FFP-reglene
Dersom Bale ikke leverer prestasjoner som forsvarer den enorme prislappen neste sesong, spår La Liga-eksperten at Florentino Pérez til slutt går med på et salg sommeren 2016.

– Hvis Bale ikke leverer neste sesong, så kan jeg se at han blir solgt. Men det er kanskje bare to eller tre spillere som har råd til disse 100-millionerpund-signeringene, og alle de kan være i vanskeligheter på grunn av Financial Fair Play-reglene, understreker C More-eksperten.

– Real Madrid favoritt mot Juventus
Han mener regjerende Mesterliga-vinner Real Madrid er favoritter foran tirsdagens oppgjør mot Juventus i Torino. Men Veland tror det blir et jevnt oppgjør.

– Tar du spiller for spiller så har Real Madrid det beste laget, og den største erfaringen. Men lagsammensetningen til Juventus i deres 3-5-2-system er bedre. Og Juventus har vel bare sluppet inn 0,5 mål i snitt på hjemmebane denne sesongen. Jeg mener imidlertid at Real Madrid er favoritter med 60/40, konkluderer La Liga-eksperten.