Slakter Bales innsats: – Som å spille med ti mann

Juventus vant den første semifinalekampen mot Real Madrid i Mesterligaen etter Tévez-scoring.

Juventus - Real Madrid 2-1

Real Madrid jaktet en ny finale da de gjestet Torino for den første semifinalen mot Juventus i Mesterligaen.

På Juventus Stadium ble Carlos Tévez helten med sin straffescoring etter 57. minutters spill. 

Før det hadde Álvaro Morata gitt vertene ledelsen mot klubben han spilte Mesterliga-finale for i fjor, før Cristiano Ronaldo utlignet og skaffet Real Madrid et viktig bortemål før returoppgjøret.

Se høydepunktene øverst i saken. Video med tillatelse fra Viasat!

– Hadde lynsjet ham

I ITV-studioet satt tidligere Manchester United-helt Roy Keane. Han var ikke fornøyd med det de regjerende mesterne leverte utpå banen, og var nådeløs mot særlig en spiller.

– Det var veldig vanskelig for Real Madrid å vinne en så stor kamp som dette. De spilte med ti mann. Gareth Bale ga de ingenting, sa Keane.

Den gamle midtbanespilleren var alt annet enn imponert over forsvarspillet til Daniel Carvajal da han felte Tévez innenfor sekstenmeter, noe som sikret seieren for vertene.

– Jeg hadde lynsjet ham, fortalte Keane.

– Kjente litt på følelsene underveis

Matchvinner Tévez var naturlig nok godt fornøyd etter kampen.

– Det var en veldig tøff kamp. Vi visste at de kommer her som veldig store favoritter, men vi ønsket å vise dem at vi er tøffe å slå. Det var en taktisk og fortjent seier, sa argentineren til Viasat etter sendingen.

Spissen var også imponert over hva hans spisskollega Morata presterte mot gamleklubben.

– Det er ikke hvem som helst som klarer å prestere i en kamp mot gamle lagkamerater, som Morata gjorde i dag. Han hadde en fenomenal innsats, selv om han kjente litt på følelsene underveis, forklarte Tévez.

Scoret mot gamleklubben - feiret ikke

Juventus gikk hardt ut på eget gress mot gjestene. Åtte minutter ut i kampen ville Juventus' Álvaro Morata vise seg frem mot gamleklubben. Fra 30 meter prøvde han å loppe ballen over Iker Casillas som stod litt på halvdistanse. Keeperlegenden hentet seg inn og fikk avverget forsøket fra Madrid-gutten.

Like etterpå skulle bli scoring. Carlos Tévez ble spilt igjennom av Claudio Marchisio. Argentineren fyrte av et skudd som Casillas måtte gi retur på. På bakerste stolpe dukket Morata opp og sendte vertene i ledelsen.

Real Madrids forsvar skrek på offside, men reprisen viste at Juventus-spissen ikke var i offside da Tévez skjøt. Madrid-gutten valgte å ikke feire scoringen mot sine tidligere lagkamerater.

Selv om vertene gikk respektløst til verks var det ett øyeblikks magi nok for Real Madrid. Etter 27. minutters spill var samtlige Real Madrid-spillere borti ballen før Cristiano Ronaldo pirket ballen i mål fra fem meter. En nydelig angrep fra de regjerende mesterne.

Straffemål

Gjestene gikk til pause i visshet om at de hadde skaffet seg et viktig bortemål. Etter pause fortsatte vertene i samme spor.

Etter en vanvittig kontring 13. minutter ut i omgangen var ikke Carvajal kald nok i duellen med Tévez. Backen felte Juventus-spissen innenfor sekstenmeteren. Straffen satte Tévez enkelt i mål.

Real Madrid kunne utlignet nok en gang syv minutter senere. Foran mål lurte Ronaldo, men portugiseren traff ikke ballen. 

I sluttminuttene var Juventus nærmere 3-1 enn gjestene var en utligning, men vertene maktet ikke å overliste Casillas. Dermed endte det 2-1.