Trafikkleder Finn-Erik Stensrød  har stor tro på nyskapningen som nå er på plass i tjenestebilen. (Foto: Geir A. Carlsson, Fredriksstad Blad/Amedia)
Trafikkleder Finn-Erik Stensrød  har stor tro på nyskapningen som nå er på plass i tjenestebilen. (Foto: Geir A. Carlsson, Fredriksstad Blad/Amedia)

Slik skal de avsløre parkeringssynderne 

Sjekk utstyret han har på biltaket! 

På sikt vil én kontrollør gjøre det samme arbeidet som to gjør i dag. I første rekke er det snakk om å skanne bilskilter for å se om bileierne har gyldig boligsonekort eller ikke.

– Noe av hensikten med løsningen er å få mer effekt ut av kontrollen av boligsonene og sjekke hvem som har kjøpt kort eller ikke, opplyser trafikkleder Finn-Erik Stensrød til f-b.no.

Slipper is og snø

Fredrikstad kommune blir den første i landet som skal skanne bilskilter i boligsoneområder. Det skal gjøres gjennom et effektivt kamerautstyr i tjenestebilene. Samtidig vil det føre til at jobben blir enklere for kontrollørene enn hva tilfellet er nå.

Tidligere måtte kontrollørene blant annet skrape is og snø fra bilrutene for å se etter klistremerkene.

– Dette slipper vi nå. Kameraene fanger opp alle registreringsnumre på en skjerm. Her kan vi raskt konstatere om bilene har gyldig kort eller ikke, sier Stensrød videre.

Les også: Slik kjører du billigere

200.000 kroner

I forrige uke ble kamerautstyret montert i én av kommunens tjenestebiler. Kostnadsrammen for utstyret ligger i underkant av rundt 200.000 kroner. Fredrikstad kommune vil for øvrig bli en pionér på dette området.

Foreløpig er det snakk om kamerautstyr i kun én tjenestebil.

– Behovet er i øyeblikket ikke større enn at vi greier oss med én bil, sier Finn-Erik Stensrød.

Rundt 1.100 privatpersoner har boligsonekort i distriktet. I tillegg har firmaer lignende kort.

Les også: Her stjeler robotene en parkert bil

Bestilling på nett

Fra 1. januar ble det slutt på klistremerkene i bilrutene for dem som har boligsonekort. Dermed slipper bileierne også å opplyse hvilken sone de bor i når de parkerer andre steder.

– Enkelte vil ha det anonymisert, sier virksomhetsleder Frode Samuelsen i kommunen.

Tidligere måtte man til Servicetorget for å kjøpe boligsonekort. Dette gjøres nå på nett.

Flere bil og motorsaker fra fb.no finner du her: