Presser attraktiv nykommer under en halv million

Rommelig stasjonsvogn med 4x4.

Mercedes lanserer C-klasse med 184-hesters bensinmotor og 4Matic. Både sedan og stasjonsvogn har startpris på under 500.000 kroner.
Mercedes lanserer C-klasse med 184-hesters bensinmotor og 4Matic. Både sedan og stasjonsvogn har startpris på under 500.000 kroner.

Mercedes er kraftig på hugget om dagen. De kommer med en rekke nye modeller, samtidig som de er midt i en skikkelig 4x4-offensiv.

Sistnevnte handler blant annet om at de nå ruller ut firehjulstrekk i flere av sine rimeligere modeller. Tidligere var 4x4 på Mercedes ensbetydende med de mest motorsterke og dermed også mest kostbare modellene. Nå snur de rundt på dette og bredder dermed modellutvalget kraftig.

Under en magisk grense

Sist ut er C-klasse, som er Mercedes-rivalen til biler som Audi A4 og BMW 3-serie, men også mer folkelige modeller som VW Passat og Ford Mondeo.

I denne klassen handler mye om firehjulstrekk, og med nye C200 4Matic får Mercedes en modell som virkelig bør ha muligheter til å bite fra seg.

Denne bilen har de nemlig klart å presse under en litt magisk grense i denne klassen: 500.000 kroner.

Denne bilen ble nesten 500.000 kroner rimeligere

Ingen sinke

Rimeligst er sedan som starter på 469.000 kroner. Den blir neppe noen storselger her til lands. I Norge er det stasjonsvogn som gjelder, den er priset til 498.400 kroner.

C200 betyr 2-liters bensinmotor på 184 hestekrefter og et dreiemoment på 300 nm. Det er ingen ting som gir sparefølelse på ytelsene her. Bilen gjør 0-100 km/t på kjappe 7,6 sekunder. Samtidig er CO2-utslippet nede på 141 gram/km, snittforbruket er oppgitt til 0,61 liter/mil.

Alle 4Matic-modellene til Mercedes har for øvrig automatgir som standard.

Manuell eller automat, hva velger du?

Til Norge i juli

Etter å ha levd litt i skyggen av konkurrentene i flere år, har Mercedes C-klasse fått en opptur med siste generasjon.

Kjøregenskapene ble vesentlig forbedret, samtidig som designet både utenpå og inni blir regnet for å være noe av det beste i denne klassen. Stasjonsvogna er ingen plassmester. 490 liter bagasjerom er mindre enn de beste konkurrentene. Men plassen er lett å utnytte, og i praksis duger nok dette for de fleste familier.

C200 4Matic kommer til Norge i juli, salget er allerede i gang.

Les også: De selger flest biler med 4x4 i Norge

Disse 4x4-eierne er mest fornøyd