Det finnes ingen nybil i Norge som kan matche prisen på denne bruktbilen. Men så er det heller ingen helt vanlig bruktbil ... Faksimile: Finn.no
Det finnes ingen nybil i Norge som kan matche prisen på denne bruktbilen. Men så er det heller ingen helt vanlig bruktbil ... Faksimile: Finn.no

Dette er Norges dyreste bruktbil

Se hvorfor 14,5 millioner likevel kan være "billig".

Det ligger rundt 60.000 bruktbiler til salgs på finn.no til enhver tid. Prisene varierer – men at en bil koster mer enn 10 millioner kroner hører virkelig til sjeldenhetene.

Nå har det imidlertid kommet en modell som bryter den grensa. Med god margin. For i motsetning til en helt vanlig Lamborghini Aventador, er det her snakk om noe så sjeldent som en Mansory Carnbonado-versjon av den elleville italienske superbilen.

Og selv om det høres mest ut som en ferdigrett fra Fjordland, er dette særdeles eksklusive greier. Og det bør det naturligvis være også, når en to år gammel bruktbil får en prislapp på 14,5 millioner kroner ...

Se video: Filmer at de kjører Lamborghini i 335 km/t - så smeller det

Tar pusten fra deg ...

Aventador er ingen utpreget slappfisk, med sine 700 hk hentet fra V12-motoren. Den akselerer som en rakett – med god hjelp fra firehjulsdriften – og gjør 0-100 km/t på 2,9 sekunder.

Tuning og stylingfirmaet Mansory har imidlertid funnet ut at det er potensial for langt mer moro.

De har derfor gjort flere modifiseringer i motorrommet, blant annet montert to av sine egne turboer. Et helt nytt eksosanlegg også, bare for å nevne noe. 

Resultatet er hinsides all fornuft.

Klikk her for å se hele annonsen

Stealth-designet er rimelig åpenbart på Mansory Carbonada.
Stealth-designet er rimelig åpenbart på Mansory Carbonada.

Penger spart!

Effekten er nesten DOBLET! 1.250 hk er det du har til rådighet i denne bilen. Skal du ha noe raskere enn dette, må vi nesten anbefale deg å kjøpe et jetfly. Og har du sjekket prisene på det i det siste? Her blir 14 millioner kroner rene kuppet i forhold! Penger spart, der altså ...

I forhold til den, plutselig ganske daffe, standard-Aventadoren, er 0-100 km/t-tiden ytterligere barbert med nesten et halv sekund. Carbonada fikser øvelsen på 2,6 sekunder! En akselerasjon som mest sannsynlig tar pusten fra deg. Bokstavelig talt.

Hvis du lar den strekke bena skikkelig, skal den være god for en toppfart på 380 km/t. 

Skinn-bonanza

Utseendet er også blitt revidert av Mansory. Og hovedelementet her er karbon, som både sparer vekt og øker stabiliteten. Alt har sin funksjon, det er ikke (bare) jåleri.

Det samme kan sies om interiøret. Til og med girhendlene bak rattet er av karbon!

Forøvrig er det tofarget skinn, der detaljer er framhevet i gult og resten er svart. Broderte logoer er på plass, kontrastsømmer hører til og de få stedene som ikke er dekket av skinn, er det karbon som gjelder. 

Les også: 10 bilnyheter å sikle over

Står ikke i Norge

Hvis du ble nysgjerrig på en prøvetur, noe vi antar at du ble, og i tillegg har midler til å kjøpe – noe vi antar at du ikke har – kan du ikke gjøre det i Norge. Denne helt unike bilen står nemlig i utlandet. 

Bilen kan til og med være solgt allerede. Men i annonsen står det at selger kan finne "en tilsvarende bil så langt det lar seg gjøre". Det lar seg mest sannsynlig IKKE gjøre, i dette tilfellet ...

Ser du denne fronten i speilet ditt, er det bare å flytte seg.
Ser du denne fronten i speilet ditt, er det bare å flytte seg.

Les også: Superbil til 5,5 millioner beslaglagt på norskegrensa