Wolff Eikrem og Berget hylles i Sverige:  – Den norske dominansen er total

To scoringer av Magnus Wolff Eikrem og én av Jo Inge Berget sikret 3-1-seier for Åge Hareides Malmö i Skåne-derbyet mot Helsingborg i Allsvenskan søndag.

Den tidligere storspilleren Henrik Larsson gjorde sitt første Skåne-derby som Helsingborg-trener og måtte reise tomhendt hjem. Regjerende ligamester Malmö var det førende laget anført av to meget opplagte norske spillere.

21.626 tilskuere fikk se Malmö åpne forrykende. Magnus Wolff Eikrem har vært strålende i sesonginnledningen og sto med seks målgivende pasninger foran søndagens kamp. Der ble også målkontoen åpnet med et brak.

34 minutter var spilt da Helsingborg-forsvarer Victor Pálsson blokkerte et skudd fra Jo Inge Berget. På returen var Wolff Eikrem raskt framme og sendte hjemmelaget i ledelsen.

I første omgangs siste minutt gjorde Jo Inge Berget sitt sjette mål for sesongen på en gavepakke. Et ubegripelig svakt tilbakespill fra Helsingborgs Astrit Ajdarevic endte hos nordmannen, som svarte med å vippe ballen iskaldt over gjestenes keeper Pär Hansson.

Berget er nå toppscorer i Allsvenskan. 

Norsk dominans
Malmö fortsatte dominansen etter pause og burde ha punktert kampen. I stedet reduserte gjestene ved Robin Simovic etter et kvarters spill. Målet var spissens fjerde for sesongen.

Men Wolff Eikrem var ikke ferdig for dagen. For etter 82 minutter flikket Jo Inge Berget ballen med hælen til Oscar Lewicki, som igjen spilte fri Wolff Eikrem. Moldenseren gjorde en dragning og banket ballen i mål. 

– Den norske suksessen er total i Malmö, skrøt CMores kommentator etter målet. 

Wolff Eikrem dro av seg trøyen i feiringen og ble belønnet med et gult kort. 

– Det var ikke planlagt. Det var så mye glede som skulle ut. Jeg er så glad for å spille kamper igjen og det er helt fantastisk å score mål, sier Eikrem til Aftonbladet etter kampen.

 

(TV 2/NTB)