Larviks suverene håndballag gikk på et overraskende 25-31-tap mot Vipers Kristiansand i semifinalen i sluttspillet.
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Larviks suverene håndballag gikk på et overraskende 25-31-tap mot Vipers Kristiansand i semifinalen i sluttspillet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Larvik tapte for første gang på ett år

Larviks suverene håndballag gikk på et overraskende 25-31-tap mot Vipers Kristiansand i semifinalen i sluttspillet.

Ikke siden Larvik tapte 26-30 hjemme mot Tertnes i sluttspillet i fjor har Larvik tapt for et norsk lag. Denne sesongen hadde laget vunnet samtlige kamper i både serie, cup og mesterliga.

Derfor var det en stor overraskelse at Vipers klarte å tukte det suverene laget på kvinnesiden i Norge. Til pause sto det 15-13, og i annen omgang reiste vertene fra foran nesten 1600 tilskuere.

Tapet for Tertnes i fjor var ikke nok til å sende Larvik ut av sluttspillet, ettersom laget vant med større margin borte. Også nå har Larvik mulighet til å rette opp feilen ved å vinne med mer enn seks mål i returoppgjøret på hjemmebane tirsdag.

– Det var ikke bra i noen ender. Det er sjelden vi fungerer så dårlig både som lag og individuelt, men samtidig er det viktig å tape kamper som kan tapes, sa Gjekstad.

– Kanskje var ikke dette tapet så dumt, hvis det brukes riktig. Det blir en utfordring å slå Vipers med sju mål hjemme, og det kan være en bra oppkjøring til finalehelgen i mesterligaen, sa Gjekstad til Østlands-Posten.

Kommende helg spiller Larvik for mesterligatittel under finalehelgen i Budapest.

I den andre sluttspillsemifinalen søndag vant Glassverket 31-25 borte mot Byåsen. Returkampen spilles onsdag. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2