– Helt fantastisk å dømme straffe der

Dag-Eilev Fagermo mener verken Rosenborg eller hans eget lag skulle hatt straffe på Skagerak Arena.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Odd-Rosenborg 1-2

Det ble en høydramatisk avslutning på oppgjøret mellom Odd og Rosenborg.

På de tyve siste minuttene oppsto det tre straffesituasjoner. To av dem endte med at dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket.

Først fikk Rosenborg muligheten fra 11-meteren etter at Alexander Søderlund  ble dratt ned i boksen.

Det endte med at Riku Riski sendte Rosenborg i føringen. 

– Fantastisk å dømme straffe der
Men de to lagenes trenere var langt fra enige om avgjørelsen som ble tatt da situasjonene ble diskutert etter kampen.

– Jeg ser den ikke godt nok. Men det kan se ut som en holding. Dommeren er godt plassert og ser det. Så da dømmer han straffe, sier Kåre Ingebrigtsen.

Det får Fagermo til å regare.

– Han er jo ikke godt plassert. Han er totalt feilplassert. Han ser ikke situasjonen en gang fordi han står så langt borte. Det er linjedommeren som dømmer straffe, ikke dommeren, sier Odd-treneren som også er uenig i selve avgjørelsen.

– Hvor er det han holder da? Det er helt fantatisk å dømme straffe på den der, sier han når han får se bildene.

Dommer Svein Oddvar Moen står allikevel på at han tok den riktige avgjørelsen når han ser gjennom bildene sammen med TV 2 etter kampen.

– Jeg synes det er en klar holding. I tillegg har spilleren fått beskjed fire ganger tidligere i kampen om at han må slutte å holde. Men han fortsetter og da må han ta konsekvensen av det, sier han.

Moen: – Vi tok feil
Men Fagermo er ikke bare kritisk til avgjørelsen som gikk i mot laget hans. Han setter også spørsmålstegn ved avgjørelsen der hans eget lag fikk straffe like før slutt.

– Skal jeg være helt ærlig så er det ikke straffe det der heller. Jeg mener faktisk at begge straffene er feil. Han tar jo ballen, sier han.

Der innrømmer Moen også at han tok feil.

– Når eg ser TV-bildene så ser jeg at vi gjør feil. Han er på ballen og det er ikke straffespark. Men jeg blåser fordi jeg ikke ser en forandring på ballen, sier han.

Stabergs dom: RBK skulle hatt straffe - Ikke Odd
TV 2s husdommer Per Ivar Staberg støtter sin tidligere kollegas avgjørelse og mener Rosenborgs straffe var riktig.

– Dette er et klart straffespark. Det er ikke noe tvil om at Søderlund blir holdt der, og det er riktig av Svein Oddvar Moen å dømme straffe, sier han.

Når det gjelder Odds straffespark i slutten er oppfatningen en annen.

– Dette er kanskje den vanskeligste situasjonen av dem alle. Men jeg mener Rosenborg-spilleren er først på ball, og det skulle ikke vært dømt straffespark.