Politiet etterforsker to russevoldtekter

Russ har anmeldt voldtekter på Tryvann i Oslo og i Tønsberg. En person er pågrepet.

Politiet har startet etterforskning etter at en ung kvinne som deltok på russetreffet på Tryvann natt til 1. mai, anmeldte en voldtekt. Politiet fikk først melding om hendelsen klokken 01:34 natt til fredag. 

– En kvinne meldte ifra om at hun hadde blitt voldtatt av en ukjent person inne på arrangementområdet, vi rykket til stedet og har startet innledende etterforskning, forteller utrykningsleder ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt, Håkon Johannessen til TV 2.

Ingen mistenkte

Politiet har fått en kort beskrivelse av gjerningsmannen, men den er ikke tilstrekkelig nok til at noen er identifisert eller mistenkt for å ha begått voldtekten, ifølge politiet.

– Den unge kvinnen ble fraktet til legevakt og det ble foretatt undersøkelser av henne der, vi vil også gjennomføre flere avhør av henne senere og vurdere videre åstedsundersøkelser på Tryvann, sier Johannessen.

Anmeldte voldtekt i Tønsberg

Senere på natten anmeldte en kvinnelig russ en voldtekt i Tønsberg. 19-åringen tok kontakt med legevakten og fortalte at hun hadde blitt voldtatt klokken halv tre.

Ifølge kvinnen skjedde voldtekten på ett sted der flere russ hadde vært samlet.

– Kvinnen reiste fra stedet og tok kontakt med helsepersonell etter hendelsen, forteller operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud ved Vestfold politidistrikt.

Kjent gjerningsmann

En 18 år gammel mann er pågrepet etter voldtekten. 18-åringen er ikke russ ifølge politiet.

– Kvinnen vet hvem denne personen er, men hun kjenner han ikke. Politiet var på stedet i forbindelse med et annet oppdrag og fikk pågrepet han rimelig raskt etterpå, sier Johnsrud.

18-åringen sitter i arrest og vil bli avhørt i løpet av fredag. Saken vil bli etterforsket videre.

NTB/TV 2

Mer innhold fra TV 2