MØTE MELLOM VETERANER: Carl I. Hagen og Per Sandberg under fredagens 1. mai-arrangement på Jessheim. Hagen mener partiledelsen ikke har gjort nok. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix.
MØTE MELLOM VETERANER: Carl I. Hagen og Per Sandberg under fredagens 1. mai-arrangement på Jessheim. Hagen mener partiledelsen ikke har gjort nok. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB Scanpix.

Folkets dom: Frp er elendig på helse

Frps troverdighet i helse- og omsorgspolitikken stuper. Sjekk hvor få som mener de har den beste politikken her. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fremskrittspartiet har ikke lenger troverdighet på et av sine kjerneområder: Helse og omsorg. 

Det er velgernes klare dom i en meningsmåling som TNS Gallup har gjort for TV 2. 

Den viser at bare 6,9 prosent av de spurte med en mening mener at Frp har den beste politikken på helse- og omsorgsområdet. 

Arbeiderpartiet troner på toppen med 45,8 prosent. 26,7 mener Høyre har den beste helse- og omsorgspolitikken. 

Hagen: - Har ikke vært pågående nok

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen forstår velgerne og mener partiledelsen over lang tid ikke har gjort nok. 

– Vi har ikke vært nok pågående på lang tid etter min oppfatning. Andre partier har fått andre saker på dagsorden, og det er ingen som kunne følge opp personligheten John Alvheim på den måten han gjorde, sier Carl I. Hagen til TV 2. 

John Alvheims sterke engasjement for eldre, syke og svake grupper bygde opp Fremskrittspartiets sosialpolitiske troverdighet på 1990-tallet.

Han var partiets markante helsepolitiker og ledet Stortingets sosialkomité til han gikk av som stortingsrepresentant i 2005. Han gikk bort senere samme år. 

– Har fått til mye

Men nestleder i partiet vil ikke gå med på at partiet ikke har gjort jobben sin. 

– Vi sittet regjering i et og et halvt år og det er nå politikken skal virke. Vi får større bruk av fritt pasientvalg. Vi har fått et pakkeløp på kreft.  Vi får mer ressurser inn til kommunene for å styrke eldreomsorgen, sier Per Sandberg til TV 2. Han mener tallene kommer til å se annerledes ut når folk ser virkningene av politikken. 

Han sier at helse og omsorg er et av partiets viktigste områder. Han sier at færre folk står i kø og at det har vært et betydelig løft innenfor rus og psykiatri.