Blir programleder på TV 2: Magnus Carlsen leder prgrammet «SjakkNatt med Magnus»
Blir programleder på TV 2: Magnus Carlsen leder prgrammet «SjakkNatt med Magnus»

Magnus Carlsen blir TV 2-programleder

Sjakk-kongen leder direktesendingene under sjakkturneringen EnterCard ChessQualifier - fra et glass-studio på Karl Johans gate.

Verdensmesteren selv er klar for Norway Chess i Stavanger, som samler sjakkens verdensstjerner fra 15. til 26. juni.

Før det skal han lede TV 2 Sportskanalens sendinger fra EnterCard ChessQualifier, hvor vinneren sikrer seg en plass i nevnte Norway Chess.

«SjakkNatt med Magnus»
Turneringen avholdes i et tv-studio på TV 2-huset i Oslo fra 10. til 15. mai, og Magnus Carlsen vil i den forbindelse få sin programlederdebut i programmet «SjakkNatt med Magnus» hver kveld disse seks dagene.


– Det er en glede å ønske TV 2s seere velkommen til en historisk sjakksatsing, sier TV 2s sportssjef, Vegard Jansen Hagen.

Og programlederen selv ser frem til sendingene.

– Jeg gleder meg til denne utfordringen. Under turneringen vil vi bringe inn en del nyskapende elementer, og jeg tror at dette vil bidra til at enda flere får øynene opp forsjakken. For min egen del blir nok ikke dette mindre spennende enn når jeg spiller selv, sier Magnus Carlsen.


Kjendis-lynsjakk
Et eksempel på et nyskapende element er «skrifteboden», hvor spillerne i løpet av partiene skal inn for å fortelle om sine tanker om spillet så langt.


Carlsen vil under sendingene få besøk i sitt glass-studio på Norges paradegate av en rekke kjendiser, der alle vil bli utfordret til et lynsjakk-parti mot selveste verdensmesteren.

– Vi ser frem til å få oppleve Magnus Carlsen også som programleder. Han virker ekstremt dedikert og motivert for oppgaven. Hvem vet - kanskje han er den neste Davy Wathne? Hans rolle gir uansett satsingen en helt ny dimensjon og en mulighet til å lansere flere nyskapende elementer til glede for seerne, sier Vegard Jansen Hagen.

I sjakkmiljøet settes det pris på denne satsingen.

– Det er veldig spennende at Magnus Carlsen gjør dette, og at det prøves ut nye ting under sjakksendingene. Sjakk har vist seg å ha et godt tv-potensiale, og disse sendingene vil bygge opp under og videreutvikle sjakk-interessen i Norge, sier president i Norges Sjakkforbund, Jøran Aulin-Jansson.


Magnus Carlsen får med seg Kaja Marie Snare i studio, mens Hans Olav Lahlum og Espen Lie vil kommentere partiene i EnterCard ChessQualifier.

Slik sendes «SjakkNatt med Magnus» på TV 2 Sportskanalen:
Søndag 10. mai: kl. 17.00 – 21.30
Mandag 11. mai: kl. 20.00 – 00.00
Tirsdag 12. mai: kl. 20.00 – 00.00
Onsdag 13. mai kl. 20.00 – 00.00
Torsdag 14. mai kl. 20.00 - 00:00
Fredag 15. mai kl. 20.00 – 00.00