TIL KONGEN: Ebba (7) vil gjerne at vi tar imot flere flyktninger, og skrev brev til kong Harald. Foto: Privat / Skjermdump/Instagram
TIL KONGEN: Ebba (7) vil gjerne at vi tar imot flere flyktninger, og skrev brev til kong Harald. Foto: Privat / Skjermdump/Instagram

Ebba Steenstrup (7) skrev brev til kongen

Syvåringen ba kong Harald spørre Erna Solberg om Norge kan ta imot flere flyktninger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ebba Steenstrup (7) har tydeligvis fått med seg de grusomme sakene om båtflyktningene som har preget nyhetsbildet i det siste. Nå har syvåringen skrevet brev til kongen, og håper han vil videreformidle hennes ønske til statsminister Erna Solberg.

Ebba er datteren til det kjente skuespillerparet Henriette Steenstrup og Fridtjov Såheim. Det var moren som la ut bildet av brevet på sin instagramprofil. 

– I kveld har vi skrevet brev til kongen. I morgen tar jeg over @kamillenorge sin instagramkonto. Note to self:sette på barnefilter på datamaskin, skrev Steenstrup i billedteksten. 

Og selv om moren skriver «vi» i teksten under bildet, er det ingen tvil om at det er syvåringen selv som har puttet bokstavene på papiret.

– Datteren min så litt på nyheter og ville skrive til kongen. Jeg synes det var en fin ting. Jeg og skriver til kongen hvis jeg lurer på noe, skriver Henriette Steenstrup i en SMS til TV 2.

I brevet til 7-åringen står det:

«Til Harald. Jeg lurer på om du ikke kan spørre statsministeren om vi ikke kunne ta imot flere flyktninger. Jeg så en gutt som gråt på TV fra Syria. Håper på svar, hilsen Ebba Steenstrup.»

Bildet har i skrivende stund fått over 2300 likes og massevis av kommentarer. De er utelukkende positive. «Helt fantastisk!, skriver en, mens en annen skriver at hun vet om mange voksne som kan lære av Ebba. Flere håper syvåringen får svar på sin bønn til Norges statsledere.

Og kanskje får hun svar, for syvåringens mor bekrefter at brevet ikke bare publiseres på instagram

«Ja! Må det!», svarer Steenstrup på spørsmål om brevet sendes til kongen.