Ødegaard varmet opp til ingen nytte

Real Madrid vant 3-0 mot Almería onsdag kveld.

Real Madrid - Almería 3-0:

Det var knyttet stor forventning til om Martin Ødegaard ville bli tidenes yngste Real Madrid-spiller mot Almería onsdag kveld. 

16-åringen startet på benken og varmet lenge opp, men kom ikke innpå i Real Madrids 3-0 seier. I sluttminuttene foretrakk Ancelotti å bytte inn forsvarsspilleren Nacho for Varane.

Se høydepunktene øverst i saken!

James Rodríguez, Alvaro Arbeloa og Mauro Dos Santos(selvmål) havnet i målprotokollen for vertene.

– Ødegaard må fortsette å jobbe på trening for å tilpasse seg. Han er en veldig ung spiller. Han har fortsatt tid til å få debuten sin, sa Ancelotti på pressekonferansen etter kampen.

Se Ødegaard varme opp til høyre i saken!

– Håper han angrer

Det var ventet at Ødegaard skulle få noen minutter på tampen om Real Madrid ledet komfortabelt. Det gjorde de, men likevel skjedde ikke byttet.

– Det er ikke kun vi i Norge som lurer på hvorfor Ødegaard ikke kom innpå. Jeg ser flere tweets av både engelske og spanske journalister som ikke skjønner byttet. Det er ikke bare vi her som ikke skjønner byttet og hadde ønsket at Ødegaard kom innpå, sa Petter Veland i FotballXtra Europa.

– Jeg får litt av den følelsen av at han ikke gidder fordi alle forventer det. Han vet at det er kun for de to ungguttene dette betyr noe. For de andre er det kun tre minutter igjen av en hvilken som helst kamp. Det var en nedtur. Jeg aner ikke hva Ancelotti tenker, sa TV 2s fotballekspert Freddy dos Santos i FotballXtra Europa.

– Jeg håper han angrer, fortsatte dos Santos.

– Spilletid ville være en bonus

La Liga-kommentator Petter Veland mener det blir feil å slakte Ancelotti.

– Ancelotti tar de valgene han mener er best for Real Madrid. Det å totalslakte Ancelotti er nok noe vi gjør i nuet, med litt norsk mentalitet. Det var kanskje denne sjansen vi hadde inneværende sesong, fortalte Veland.

– Det er litt slik vi har vært inne på før. Det første halve året, skulle Ødegaard får Real Madrid-minutter denne sesongen ville det være en bonus. Klubbens tankegang det først året, med kamparena på nivå tre, det handler om utvikling. Det handler om menneske og komme inn i en ny hverdag, nytt språk, ny kultur og nye lagkamerater. Det er først til sommeren hans nye kapittel starter, forsatte Veland.

Fantastisk mål av James Rodríguez

Real Madrid åpnet rolig mot Almería og skapte ikke de store mulighetene i innledningen av kampen.

Fra benken kunne Ødegaard se at Cristiano Ronaldo fikk noen fine muligheter litt ut i omgangen, men portugiseren klarte ikke omsette sjansene i mål.

Rett før pause skulle det bli scoring. James Rodríguez banket til fra cirka 20 meter. Ballen gikk omtrent i krysset. En perlescoring fra colombianeren.

Se scoringen til høyre i saken!

Selvmål

Etter pause fortsatte hjemmelaget i samme spor. Fire minutter ut i omgangen satte Mauro Dos Santos ballen i eget mål etter corner. 2-0 og en komfortabel ledelse til vertene.

Like etter scoringen ble det vist bilder av en Ødegaard som varmet opp. Cirka ti minutter senere foretok Ancelotti ett dobbeltbytte. Isco erstattet målscorer Rodríguez, mens Lucas Silva erstattet Illarra. Ingen Ødegaard enda.

Noen minutter senere prøvde Ronaldo seg fra langt hold, men skuddet gikk utenfor stolpen.

Seks minutter før slutt scoret Alvaro Arbeloa 3-0. Innlegget fant høyrebacken på bakerste stolpe som kunne trille ballen i mål.