Drømmefelt for Henrik Ingebrigtsen på Bislett

Møter to olympiske mestere i «Drømmemila» på Bislett 11. juni.

TØFF MOTSTAND: Henrik Ingebrigtsen .
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TØFF MOTSTAND: Henrik Ingebrigtsen . Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Henrik Ingebrigtsen møter to olympiske mestere og sju løpere som har vært under 3.50 minutter på en engelsk mil i «Drømmemila» på Bislett 11. juni.

Steinar Hoen har samlet et av tidenes felt til den legendariske distansen i 50-årsjubileet til Bislett Games. «Drømmemila» i Bislett-stevnet har alltid hengt høyt, og slik blir det også i år.

Ayanleh Souleiman, som har vunnet «Drømmemila» på Bislett de to siste årene, stiller til start. Også Taoufik Makhloufi fra Algerie, som tok OL-gull på 1500 meter fra 2012, stiller. Det samme gjør Silas Kiplagat.

Denne distansen har fulgt dette stevnet gjennom samtlige år med topp friidrett i Oslo, og Hoen legger ikke skjul på at han håper dette kan bli et av høydepunktene på stevnet, der det også legges opp til to verdensrekordforsøk.

Bislett-general Hoen håper kvelden skal bli magisk, og ekstra morsomt er det at Ingebrigtsen får sjansen til å spille hovedrollen i den aller siste øvelsen under det minneverdige stevnet.

Henrik Ingebrigtsen slo gjennom for alvor som mellomdistanseløper med EM-gullet på 1500 meter i Helsingfors i 2012. Han har senket det som har vært av norske rekorder både på 1500 meter og på en engelsk mil (1609 meter). Han tok dessuten sølvet på 1500-meteren i Zürich-EM i 2014.

For et snaut år siden løp han mila på 3.50,72 på Bislett. Det er norsk rekord. Målet i årets løp er å forbedre denne flotte rekorden ytterligere. Han legger ikke skjul på at et løp under 3.50 bør være innen rekkevidde i et så sterkt felt som han møter på Bislett om en drøy måned. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2