FRYKTER SMITTE: Ingeborg Berg delte flaske med russen som er innlagt med hjernehinnebetennelse i Drammen. Her er hun avbildet sammen med Nora Green. FOTO: Tommy Storhaug/TV 2
FRYKTER SMITTE: Ingeborg Berg delte flaske med russen som er innlagt med hjernehinnebetennelse i Drammen. Her er hun avbildet sammen med Nora Green. FOTO: Tommy Storhaug/TV 2

Ingeborg frykter at hun er smittet av hjernehinnebetennelse:
– Jeg håper vaksinen forebygger

Russestyret advarer mot å dele flasker, og ber russen om å sjekke om de er smittet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et titalls russ i Drammen blir sjekket for hjernehinnebetennelse etter at en avgangselev ble innlagt med hjernehinnebetennelse i går. 

– Jeg kan være smittet, for vi delte flasker i helga. Og det er derfor vi da blir tatt inn til prøver. Men jeg har tatt vaksinen, så jeg håper den forebygger, men det spørs litt hva slags type hjernehinnebetennelse det er snakk om, sier russ Ingeborg Berg.

TV 2 møter henne utenfor legevakten i Drammen. Hun går med munnbind i frykt for at hun er smittet. 

– Jeg håper ikke at jeg er smittet. Da er russetida ødelagt, og ganske mye annet også, fortsetter hun.

– Se etter symptomer

Alle som har vært i nærkontakt med russen, skal få forebyggende antibiotikabehandling. Med nærkontakt menes de som har drukket av samme glass/flaske, kysset eller vært i nærkontakt med spytt.

Hjernehinnebetennelse er svært smittsomt og er potensielt dødelig hvis man ikke oppsøker hjelp raskt.

Legevakten oppfordrer russen til å se etter symptomer.

– Spesielt personer som har feber, hodepine og utslett som ikke lar seg trykke bort, de bør være spesielt påpasselige, og ta kontakt med oss så raskt som mulig, sier daglig leder Per Magne Mikalsen. 

– Ikke del flasker

Det er foreløpig uklart hvordan den syke jenta fikk hjernehinnebetennelse. Nå ber russen alle om å ta forholdsregler.

– Jeg oppfordre først og fremst folk til å sjekke seg hvis de er redde for at de kan ha blitt smittet, og ikke dele flasker og sånt, sier Nora Green, PR-sjef for russen på Drammen videregående skole.