Det finnes fem millioner historier der ute. En av dem handler om en frisør som mistet alt og havnet på gata. Nå fortsetter hun med det hun har – der hun kan.

FRISØR: Bente Anita (t.h) klipper gratis hos Frelsesarmeen. Foto: TV 2
FRISØR: Bente Anita (t.h) klipper gratis hos Frelsesarmeen. Foto: TV 2

Se «Vårt lille land» på TV 2 Sumo.

I en bakgård hos Frelsesarmeen i Oslo gjør Bente Anita Bakjord seg klar for dagen. Hun har rigget opp frisørsalongen sin og tilbyr gratis klipp til de som trenger det aller mest.

– De fleste liker jo å bli stelt med. Få litt nærhet, for det er det ikke så mye av, sier hun.

– Jeg hadde et rikt liv. Det ser jeg i ettertid

Bente Anita ser på personligheten. Leter etter frisyren som får kundene til å føle seg fine – akkurat slik hun gjorde da hun eide sin egen salong.

– Det luktet alltid rent og ordentlig der. Det var masse å gjøre. Det var veldig hyggelig. En hyggelig salong med bare faste kunder, forteller Bente Anita, og legger til:

– Jeg hadde et veldig rikt liv, men jeg så det ikke da. Det gjør jeg nå i ettertid.

Solgte piller på plata

Etter ni år med egen salong gikk Bente Anita konkurs. Hun mistet alt og falt ned i en avgrunn av rusmisbruk. Hun nådde bunnen den dagen hun dro hjemmefra og tok med seg et pilleglass. Hun solgte tabletter i Oslos mest belastede dopmiljø.

– Jeg var veldig blakk og måtte selge tabletter på plata. Politiet tok meg og jeg ble holdt i armene av to politimenn. En tidligere kunde av meg så hva som skjedde. Hun kjente meg som en oppegående dame. Da følte jeg meg virkelig liten, sier hun.

Bente Anita føler nå at hun mestrer noe. Kundene gir henne selvtillit. Hun er aldri nedlatende mot de som sliter eller er veldig urenslige. De vet alle at Bente Anita har vært der selv.

Bente Anita har nå vært rusfri i fire år.

– Det var datteren min som reddet meg. Hun sa jeg måtte gjøre noe med livet mitt. Jeg var nær døden. Hun sa at jeg enten måtte velge familien – eller livet mitt, forteller Bente Anita.

Bente Anita valgte datteren, men mistet salongen. Nå lever hun på trygd, men gir bort det hun kan aller best.

– Det behøver ikke være store greiene. Du kan redde et menneske bare ved å hilse og si hei. Jeg har bare lyst til å være snill, avslutter hun.

Se «Vårt lille land» på TV 2 Sumo.