KRITISK: John Arne Riise mener Henrik Hoff ødelegger Aalesund.
KRITISK: John Arne Riise mener Henrik Hoff ødelegger Aalesund.

Riise slakter Aalesund-ledelsen etter Aabrekk-sparking

Mener klubbdirektør Henrik Hoff ødelegger Aalesund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

John Arne Riise er ikke nådig i sin karakteristikk av Aalesund-ledelsen etter sparkingen av Harald Aabrekk.

– Nå må vel Henrik Hoff være den neste? Latterlig hvordan det jobbes i Aalesund nå. Ødelegger en flott klubb! Gir en trener 4 kamper, skriver Riise.

Riise utdypet sine meninger på sin egen blogg tirsdag kveld.

– Jeg skrev noe på Twitter om at nå må Henrik Hoff være neste, det står jeg fast ved. Han har gjort så mye skade for denne klubben siste årene. Skjønner bare ikke hvordan en så flott klubb ikke ser at de må ha inn noe nytt i styret!

Bråket mellom familien Riise og Aalesund fotballklubb har pågått helt siden John Arne Riise dro til Monaco som 17-åring i 1998. Det kom til overflaten igjen da Aalesund i 2005 avduket et monument over en fotballspiller som til forveksling var lik Riise utenfor stadion, men statuen hadde bare fått navnet «fotballspilleren».

– Dette er bare tull
Klubbdirektør Henrik Hoff rister bare oppgitt på hodet da TV 2 viser ham den saftige meldingen fra John Arne Riise.

– Det er lenge siden jeg sluttet å bry meg om slike meldinger fra den kanten. Du vet hvorfor han sender dem?

– Nei?

– Han mener jeg ikke har gitt han anerkjennelse og takket han nok for det klubben fikk da vi solgte ham. Men hvis han har fulgt med har han sett at jeg flere ganger opp gjennom årene har uttrykt takknemlighet på klubbens vegne, så dette er bare tull. Men denne saken orker jeg ikke å bry meg mer om nå, sier Hoff.

Riise har på bloggen sin tatt seg tid til å svare på Hoffs uttalelse. 

– Tror du, Henrik Hoff, at jeg sover dårlig fordi du ikke har gitt meg anerkjennelse? Tror du virkelig at jeg går og tenker på deg og hva du mener om meg? Da er du ganske innbilsk dessverre. Jeg driver ikke med dette fordi jeg skal ha anerkjennelse, spesielt ikke fra deg. Jeg har ikke hatt sansen for deg siste årene på grunn av jobben du har gjort.

– Total grunnstøting
Davy Wathne er ikke imponert over Aalesund-ledelsen.

– Dette har ikke bare å gjøre med Harald Aabrekk. Pilen peker jo også på dem som ansatte Harald Aabrekk. Jeg vil tro det er sterk misnøye med lederne og måten de har styrt dette på. Under Kjetil Rekdal oppnådde de mirakuløse resultater med to kongepokaler og en 4. plass i serien. Jan Jönsson løftet arven etter Rekdal og klarte det på et vis gjennom én god sesong og én problematisk sesong. Etter Jan Jönsson kom Harald Aabrekk, og det var en total grunnstøting, sier Wathne.

– Stikker dypt
Klubbdirektør Hoff bekreftet tirsdag ettermiddag at samarbeidet med Aabrekk er over.

– Det er et mistillitsforhold mellom spillergruppen og trener, og det må vi ta på alvor. Det stikker så dypt at vi ikke så noen annen mulighet enn å ta de grepene vi nå har gjort, sier Hoff.

Assistenttrener Trond Fredriksen tar midlertidig over ansvaret. Med seg på laget får han en annen tidligere AaFK-spiller, Karl Oskar Fjørtoft. Riise er positiv til utvelgelsen.

– Fredriksen er en som kjenner Aalesund ut og inn og som er på vei oppover. Håper og tror han er tøff nok til å ta de grepene som må til. Han er en fantastisk person som jeg har troen på kan være med på å snu dette, på banen.