ERFAREN TRENER: Steinar Mundal sluttet i trenerjobben for langrennslandslaget i mars, etter åtte år. Nå venter nye utfordringer i Norges Skiskytterforbund.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ERFAREN TRENER: Steinar Mundal sluttet i trenerjobben for langrennslandslaget i mars, etter åtte år. Nå venter nye utfordringer i Norges Skiskytterforbund.  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Steinar Mundal blir ny skiskyttertrener

Skal hjelpe kvinnetrener Stian Eckhoff. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(TV 2 Sporten): Steinar Mundal har tidligere vært assisterende landslagstrener på langrennslandslaget.

Nå går han, etter det TV 2 Sporten erfarer, over i en tilsvarende rolle for Norges Skiskytterforbund. Der blir han en del av trenerteamet på kvinnesiden, sammen med hovedtrener Stian Eckhoff.

– Mundal er en fantastisk trener, og jeg tror det er lurt å hente impulser fra langrennsmiljøet. På kvinnesiden har vi sakket akterut i sporet, sier TV 2s skiskytingsekspert Ole Kristian Stoltenberg.

Fram til nå har det kun vært tre heltidsansatte trenere på elitenivå: Egil Gjelland (herrelaget), Stian Eckhoff (kvinnelaget) og Ola Ravald (teknikktrener, 50/50 begge lag). I tillegg har Gjelland med seg Geir Ole Steinslett i gode perioder gjennom vinteren, mens Eckhoff ikke har hatt noen til å bistå på samme måte under konkurranseperiodene. 

Tidligere i april opplyste landslagsledelsen til TV 2 at det ble jobbet med å hente inn ekstra trenerkrefter foran VM på hjemmebane i 2016.

– Jentene er veldig klare på det selv, at det er en stor jobb som må gjøres før VM på hjemmebane. Det er ingen tvil om de har en jobb å gjøre på den fysiske biten. Det blir først og fremst Stian (Eckhoff) som skal jobbe tettest på jentene, men vi håper på en god sparringspartner for ham, som kanskje kan ta med tanker fra langrenn, så vi kan sette sammen det beste fra langrenn og skiskyting, sa idrettssjef Morten Aa Djupvik til TV 2 Sporten da.

Djupvik var mannen som hentet inn Mundal til langrennslandslaget i 2008, og nå har han altså igjen sikret seg den respekterte treneren.