BLIR LANDSLAGSTRENER: Lars Berger legger opp og blir landslagstrener for syns- og bevegelseshemmede.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
BLIR LANDSLAGSTRENER: Lars Berger legger opp og blir landslagstrener for syns- og bevegelseshemmede. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Lars Berger legger opp

Skiskytteren og langrennsløperen Lars Berger (35) legger opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Han har i lengre tid slitt med en skade i et kne og innser at det blir med drømmen om medalje til vinterens VM i skiskyting i Holmenkollen.

Berger skal etter det TV 2 får opplyst begynne i full jobb i Norges Skiskytterforbund. Han er ansatt som ny landslagstrener for syns- og bevegelseshemmede i skiskyting og langrenn.

– Da jeg bestemte meg for å legge skiene på hylla, er dette en kjempespennende mulighet for meg. De beste utøverne i syns- og bevegelseshemmede legger ned like mye innsats som de beste funksjonsfriske. Jeg gleder meg veldig til å starte arbeidet, sier Berger.

– Takk for alle latterkulene
TV 2s skiskytingsekspert Ole Kristian Stoltenberg skjønner at Berger nå velger å legge opp.

– Jeg er litt overrasket, for det er under et år til VM på hjemmebane. Men han har et kne som krangler. Jeg tror det er lurt å sette strek mens leken er god. Det er en stor idrettsmann som nå takker av, sier Stoltenberg.

Emil Hegle Svendsen er enig.

– I dag legger en stor idrettsutøver og en utrolig fin fyr ski og gevær på hylla.. Takk for gode prestasjoner og alle latterkulene du ga oss, skriver han på Twitter.

Ble verdensmester i langrenn
Forrige sesong var Berger en del av langløpslaget til Team Leaseplan Go. Manager Emil W. Gundersen sier at Berger med sin erfaring har vært veldig viktig for laget.

Broren til skiskytteresset Tora Berger oppnådde minst like stor suksess uten gevær – i 2007 ble han verdensmester på 15 km fristil i Sapporo i Japan.

I skiskyting har Berger to sølv fra VM. (15 kilometer fellesstart i 2004 i Oberhof og på 10 kilometer sprint i 2009 i Pyeongchang)

Han var med på stafettlaget som tok VM-gull i Sør Korea i 2009. Han har vunnet 7 seire i verdenscupen, den siste før jul i 2013.

I langrenn vant han altså VM-gull i Sapporo i 2007, under samme mesterskapet var han på laget som vant 4x10 km, også under VM i Oberhof i 2005 bidro skiskytteren til at det ble norsk langrennsgull på stafetten.

– Lars er den rette mannen
Berger er på plass på Ullevål i dag for forberedende møter til den nye landslagstrenerjobben. I samarbeid med Olympiatoppen blir det opprettet et felles landslag i skiskyting og langrenn foran 2015-2016-sesongen.

– Vi er utrolig glade for å ha på plass en landslagstrener som er verdensmester i både skiskyting og langrenn. Denne IPC-satsingen i samarbeid med Norges Skiskytterforbund og Olympiatoppen er veldig spennende, og vi mener Lars er den rette mannen til å lede laget frem mot både VM i 2017 og Paralympics i 2018, sier langrennssjef Åge Skinstad.