Oslo (TV 2):  Den norske VM-troppen ble klar mandag, og allerede tirsdag morgen drar de norske gutta og trener Roy Johansen til Ostrava i Tsjekkia for årets mesterskap. 

Til sammenligning med fjorårets VM-tropp er nå både Patrick Thoresen og Ole-Kristian Tollefsen tilbake fra skade, mens Mats Zuccarello Aasen er fortsatt opptatt med sluttspillet i NHL. Fra troppen som spilte generalprøve mot Hviterussland i helga har Nicolai Bryhnisveen måttet vike for Alexander Bonsaksen og Mats Frøshaug mistet plassen da Thoresen kom inn i troppen. 

- Jeg er litt overrasket over at Bryhnisveen ryker, for han har hatt en sterk sesong i Sverige. Jeg er likevel ikke overrasket over at Nørstebø fikk være, for har har klart seg bra de kampene jeg har sett. Roy kunne vurdert å velge Bryhnisveen foran for eksempel Espeland. Har har ikke hatt en spesielt god sesong i Vålerenga, men har heller ikke gjort seg bort på landslaget. Det vektlegges nok tungt. Frøshaug er jeg ikke overrasket over, sier TV 2s ishockeyekspert Bjørn Erevik.

Mattias Nørstebo (Brynäs) og Mathias Trettenes får sjansen i mesterskap for første gang. Trettenes har imponert i årets GET-liga med 19 mål og 27 assist i serien, men var ikke like sterk i sluttspillet der Stavanger Oilers endte med å ta sin fjerde strake NM-pokal. 

- Jeg tipper han kommer til å være med litt som læregutt i dette mesterskapet, og de kan jo ikke melde på 14 løpere heller. Jeg var ikke imponert over hva han presterte i sluttspillet, der han var mer eller mindre usynlig bortsett fra at han avgjorde i «sudden» en kamp. Men han var god i serien, god i de kampene han har fått muligheten på landslaget. Roy er opptatt av det, mener Erevik.  

Det norske landslaget har vært samlet i flere måneder på den årlige oppkjøringen «Camp Roy», og treningskampene har endt med blandet suksess - to tap for Sverige, to tap for Tsjekkia, to seire mot Latvia og ett tap og en seier mot Hviterussland. 

Keepere:

Lars Haugen, Färjestad BK (SWE)
Steffen Søberg, Vålerenga
Lars Volden, Rögle (SWE)

Backere:

Alexander Bonsaksen, Tappara (FIN)
Stefan Espeland, Vålerenga
Jonas Holøs, Lokomotiv Yaroslavl (RUS)
Mattias Nørstebø, Brynäs (SWE)
Daniel Sørvik, Vålerenga
Ole-Kristian Tollefsen, Färjestad (SWE)
Mats Trygg, Lørenskog
Henrik Ødegaard, Lørenskog

Løpere:

Morten Ask,  Vålerenga
Anders Bastiansen, Graz 99 (AUT)
Robin Dahlstrøm, Örebro (SWE)
Kristian Forsberg, Stavanger Oilers
Jonas Djupvik Løvlie, Södertälje (SWE)
Andreas Martinsen, Düsseldorf (GER)
Ken Andre Olimb, Düsseldorf (GER)
Mathis Olimb, Frölunda (SWE)
Mats Rosseli Olsen, Frölunda (SWE)
Niklas Roest, Sparta Sarpsborg
Martin Røymark, Färjestad BK (SWE)
Andreas Stene, Vålerenga
Patrick Thoresen, Djurgården (SWE)
Mathias Trettenes, Stavanger Oilers