DRAR HJEM: Askerbøringen Anders Bastiansen er klar for å avslutte karrièren i gamleklubben. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DRAR HJEM: Askerbøringen Anders Bastiansen er klar for å avslutte karrièren i gamleklubben. Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Landslagsspiller klar for Frisk Asker

Anders Bastiansen (34) kommer hjem til Asker etter elleve sesonger i utlandet.

Asker/Oslo (TV 2): Assisterende landslagskaptein Anders Bastiansen dro til Sverige i 2004, og har spilt ti sesonger i svensk hockey. 

Etter et mindre vellykket år i den østerriske klubben Graz 99ers velger nå landslagsveteranen å vende hjem til moderklubben Frisk Asker, for å avslutte karrièren her. 

Det ble bekreftet av både Bastiansen selv, og klubben i ettermiddag. 

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på nye utfordringer her. Det blir veldig spennende, og Frisk har bygd en bra klubb med mange unge spillere jeg kanskje kan tilføre litt erfaring, sier Bastiansen til TV 2.

Asker-klubben leverte en sterk sesong, og endte på fjerdeplass i serien. I sluttspillet måtte de gi tapt for Vålerenga i kvartfinalen.

Kontrakt i tre år

For at overgangen skulle bli mulig for en klubb uten et stort budsjett ble Warner-gruppen og Frisk Asker enige om et samarbeid. Bastiansen skal være trainee hos Dressmann og Warner-gruppen i tre år i første omgang, i tillegg til å spille hockey for Asker-klubben. Det gjorde at Frisk kunne gi 34-åringen et mer komplett tilbud.

- Jeg har jo tenkt på Norge veldig lenge, men jeg bestemte meg egentlig ikke ordentlig før i går kveld. Når denne pakkeløsningen med at jeg kan spille i Asker og ha en jobb ved siden av, var det et for godt tilbud til å takke nei til. Jeg blir jo ikke akkurat yngre, og en hockeykarriere varer ikke evig, sier han.

Flere norske klubber, blant annet Vålerenga, har ønsket 34-åringen i stallen. Siden veteranen bekreftet til TV 2 i mars at oppholdet i den østerrikske klubben var over, har han vært positiv til en retur til Norge, og har vært tydelig på at gamleklubben i så fall står først i rekka. 

- Får se hvor lenge kroppen holder 

Storhamars superveteran Pål Johnsen avsluttet sin karriere i en alder av 39 år etter sølvet i årets finale. Bastiansen som har slitt med en ryggskade vil likevel ikke gå hardt ut for å prøve å trumfe Johnsen.

- Karrieren blir avsluttet her, men hvor lenge jeg kan holde på vet jeg ikke. Nå har jeg signert for tre år i første omgang, så får vi se hvor lenge kroppen holder, smiler han.

Bastiansen og resten av det norske landslaget avsluttet lørdag de to siste treningskampene før VM tar til. Turen til Hviterussland endte med 1-5-tap fredag, og 3-2-seier lørdag. 

Den norske VM-troppen reiser til Tsjekkia tirsdag morgen. Norge møter regjerende verdensmester Russland til åpningskamp fredag.