Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det meste har gått på tverke for Rikard Norling i Brann. 2014-sesongen endte med nedrykk for laget som hadde ambisjoner om å hevde seg i toppen av Tippeligaen.

– Målsettingen er å vinne mesterskapet, sa Norling før sesongen.

26. november var nedrykket et faktum, men Norling fikk lov til å fortsette. Sesongstarten i Obos-ligaen har heller ikke vært mye å juble for. Fire poeng etter tre kamper holder til en foreløpig 9. plass. Og i kveld venter en tøff bortekamp mot nyopprykkede Jerv fra Grimstad.

Se Jerv-Brann på C More Fotball klokken 18.00!

Om Norlings heltestatus i Bergen aldri har nådd de store høydene, er han en respektert mann i Sverige. I boken «Tjerna – en kaptens hjärta» vier tidligere Daniel Tjernström et helt kapittel til sin tidligere trener. Tjernström spilte totalt 439 matcher for AIK, hvor 276 av dem kom i Allsvenskan i perioden 1999 til 2013.

– Jeg setter ham svært høyt. Han er kjempedyktig. Han kom til oss da vi var på bunn og tok oss tilbake til der vi hører hjemme, i toppen av Allsvenskan, sier Tjernström til Aftonbladet.

Norling har et svært spesielt forhold til AIK-supporterne. Da stockholmsklubben møtte Malmö begynte tilskuerne å synge «Norling längtar hem till AIK». Noen umiddelbar retur til Sverige blir det ikke for Norling, som er redd at hans blotte nærvær vil provosere AIK-ledelsen.

– Redselen min er å komme tilbake en dag. Jeg vil heller ha det som et vakkert minne, å se det fra utsiden. Jeg har ikke gått på en Allsvenskan-kamp på Råsunda eller Friends. Jeg har gått på hockey for å høre sangene, forteller Norling i boken.

Tjernström er usikker på om Norling noen gang kommer tilbake til AIK, men han håper.

– Men det er ingen hemmelighet at AIK betyr veldig mye for ham. Jeg blir ikke forundret om Rikard kommer tilbake til AIK en gang i fremtiden.