Stordalen vil huse flyktninger i hotellrom – det vil ikke Erna Solberg 

– Det holder ikke å gi flyktningene et hotellrom, sier statsministeren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I helgen har næringslivet engasjert seg for flyktningene i Middelhavet.

Skipsreder Herbjørn Hansson tilbyr regjeringen skip til redningsarbeid, mens Petter Stordalen garanterer 1000 hotellrom til flyktningene dersom Norge beslutter å ta dem i mot.

– Som resten av Norge er jeg opprørt over hvor forferdelig det er å se på de scenene som utspiller seg, sier Petter Stordalen til TV 2.

1000 hotellrom

VIL HUSE FLYKTNINGER: Petter Stordalen sier han kan stille 1000 hotellrom til disposisjon. Foto: TV 2
VIL HUSE FLYKTNINGER: Petter Stordalen sier han kan stille 1000 hotellrom til disposisjon. Foto: TV 2

Stordalen garanterte lørdag for at han kunne huse 1000 flyktninger i sine hoteller dersom Regjeringen ikke finner rom for dem.

Dette blir ikke umiddelbart tatt godt imot av statsminister Erna Solberg (H).

– Det er ikke nok at folk kan komme hit og bo på hotell i noen dager. Dette er personer vi må regne med skal bosette seg i Norge, integreres i vanlige hus og i samfunnet. Det kan avhjelpe kortvarig på et sted de første månedene, men det langsiktige er jo ikke at de skal komme hit for å bo på hotell, sier Solberg til TV 2. 

– Større ansvar

Stordalen mener Norge bør ta et større ansvar. 

– Dersom vi ikke klarer det, hvem klarer det da? Norge må umiddelbart si at vi stiller opp og tar imot et stort antall, og det tallet bør være over 10.000, sier han.

Solberg mener engasjementet til Stordalen er godt, men understreker at det allerede sitter mange Syrere å venter på et bosted i Norge. 

– Vi må da passe på at vi ikke bare tenker på de som skal hentes ut fra Syria og andre steder, vi må også tenke på de som allerede sitter her. Det sitter 1.000 syrere i Norge og venter på bolig i dag, sier hun.