Braktap for Manchester United mot Everton

– Uakseptabelt å slippe inn slike mål.

Everton 3-0 Manchester United

Etter Liverpools 0-0-resultat mot West Bromwich, kunne Manchester United langt på vei avgjøre kampen om topp fire i Premier League. 

Med seier mot Everton ville avstanden ned til femteplassen nemlig vært ti poeng, riktignok med en kamp mer spilt enn Liverpool. 

Seier ble det imidlertid ikke. 

I nydelig vårvær sørget James McCarthy, John Stones og Kevin Mirallas for å gi gjestene en real kalddusj.

– Uakseptabelt

– Dette var helt fantastisk av Everton. Man skulle tro at de kanskje var bekymret i pausen for at United ville komme tilbake, men Everton så enda bedre ut i andre omgang, sa studiogjest Phil Thompson etter kampen.

Nå tror Phil Thompson at Liverpool er tilbake i kampen om Champions League-plassene.

– Dette var det Liverpool trengte. Hvis de vinner hengekampen, så er det bare snakk om fire poeng.

Chris Smalling var naturlig nok skuffet etter kampen.

– De scorer på en kontring, en corner og så en ny kontring etter corner. Det er uakseptabelt. Man kan ikke gi bort slike mål på dette nivået, særlig ikke i kamper som denne. Vi var nest best fra første sekund, sa United-stopperen.

Louis van Gaal var like skuffet.

– For første gang denne sesongen opplever jeg at laget ikke er vil mest på banen. At motstanderen er mer motivert. Det er virkelig ikke bra. Samtidig var det vondere å tape mot Chelsea enn i dag, for Everton fortjente faktisk seieren. 

Roberto Martínez hadde desto stor grunn til å være fornøyd.

– Vi hadde strålende dynamikk i spillet og klarte omstille oss fra forsvar til angrep på meget godt vis. Vi fortjente å vinne med tre mål, og det sier ikke rent lite.

Pangstart for vertene

Everton trengte bare fem minutter på å ta ledelsen. Etter en hurtig kontring fikk James McCarthy tråklet seg gjennom United-forsvaret og dyttet ballen forbi de Gea. 

Slik skulle resten av førstegangen også fortone seg – med Manchester United i et spillemessig overtak, og med Everton på jakt etter kontringer.

Det var imidlertid på dødball at Everton skulle doble ledelsen.

En hard corner fra Leighton Baines ble stanget i nettet av John Stones og hjemmelaget gikk til pause med 2-0-ledelse.

Jakt til ingen nytte

United jaktet reduseringen hardt fra avspark i andre omgang, og kom svært nære da Wayne Rooney ble stående alene i sekstenmeteren. Kapteinen fikk imidlertid ikke avfyrt skuddet før det var for sent.

Mens United intensiverte jakten på en redusering, ble Everton bare mer og mer kompakte. Og i stedet for en redusering, skulle i stedet Everton øke til 3-0 på en ny god kontring.

Helt ukontroversielt var det imidlertid ikke, da Romelu Lukaku befant seg i en soleklar offsideposisjon. Angriperen lot derfor ballen gå og United-forsvaret stoppet.

Ut av skyggen kom Kevin Mirallas og dunket inn 3-0 for hjemmelaget.

Det endte også med 3-0-tap for Manchester United, som etter kampen mot Chelsea forrige helg nå har to strake tap.

For Evertons del fortsetter den fine formen, med seier i fem av de siste seks kampene.

PS: Wayne Rooney måtte forlate banen med skade minutter før slutt.