Barnehjemmene som Anne Lise og Sudip bygde, ble ødelagt i jordskjelvet

– Vi tenker på det hele tiden, sier Anne Lise Khadka. De 115 barna må sove ute i kulden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ekteparet Anne Lise og Sudip Khadka driver to barnehjem i Katmandu, men oppholder seg for tiden i Norge.

Nå fortviler de over nyheten om at barna på hjemmet må bo på gata, og ønsker seg tilbake til Nepal så fort som mulig.

Ekteparet oppholder seg for tiden i Anne Lises hjemby Stavanger sammen med sine tre barn, og Sudip har fortsatt ikke fått tak i alle sine nærmeste i det jordskjelvrammede området.

Begge barnehjemmene ødelagt

Til vanlig bor de i Katmandu, hvor de driver en humanitær organisasjon med to barnehjem. Nå ønsker de å reise tilbake til Nepal så fort som mulig.

– Du føler deg veldig hjelpesløs når du sitter på andre siden av jorden, og så er du ikke der når de trenger deg som aller mest. Det er knalltøft, sier Anne Lise Khadka til TV 2.

Paret får fått melding om at begge barnehjemmene ble ødelagt i det kraftige jordskjelvet, noe som betyr at de 115 barna må sove ute i kulden.

– Drikkevannet og maten er dårlig. Vi tenker på det hele tiden. Det blir litt vanskelig å legge seg i kveld i en varm seng og vite at våre nærmeste ikke har det like greit, sier Anne Lise.

Nå vet ekteparet lite om hva som vil skje med barnehjemmene.

– Vi har ikke økonomi til å bygge opp et nytt barnehjem. Det har tatt oss årevis, vi har spart i mange år for å ha plass til barna. Nå står de uten et hjem, sier Anne Lise Khadka.

Minst 940.000 barn har behov for akutthjelp

UNICEFs foreløpige beregninger viser at minst 940.000 barn har behov for akutt humanitær hjelp etter gårsdagens jordskjelv i Nepal og dagens etterskjelv. Behovet vil stige etter hvert som man får rapporter fra områdene nær episenteret.

Det jordskjelvrammede landet går en krevende tid i møte. Søndag var over 2500 mennesker bekreftet omkommet, og tusenvis står uten hjem. I tillegg har kraftige etterskjelv rammet området det siste døgnet.

Norges Røde Kors planlegger å sende et feltsykehus med operasjonsstuer til Nepal allerede tirsdag, og understreket på en pressekonferanse søndag at det er viktig at nødhjelpen i katastrofeområdet er godt koordinert.