Rolls-Roycen dukket opp i Molde, nå har nyheten om låvefunnet der også nådd USA, via entusiast-nettsiden Barnfinds.com.
Rolls-Roycen dukket opp i Molde, nå har nyheten om låvefunnet der også nådd USA, via entusiast-nettsiden Barnfinds.com.

Norsk låvefunn vakte oppsikt i USA

Det startet da Broom skrev om Rolls-Roycen i Molde.

Det er ikke så ofte det dukker opp et ekte låvefull i Norge. Og det er ihvertfall ikke ofte det dukker opp en vaskeekte Rolls-Royce, parkert på en låve.

Men det var akkurat det som skjedde tidligere i vår, da vi her på broom.no kunne fortelle historien om Rolls-Roycen som ble funnet på en låve i Molde. Det var uklart hvor lenge den hadde stått der, sannsynligvis var det snakk om et sted mellom 20 og 30 år.

Sette i stand

Dagens eier heter Terje. Rolls-Roycen ble hans etter en eiendomsoverdragelse fra en slektning. Ambisjonen hans er å sette bilen i stand, og så sannsynligvis selge den.

Det kan bety interesse fra samlere over hele verden, ikke minst etter at historien også ble kjent på den amerikanske entusiast-nettsiden barnfinds.com.

Her har Rolls-Royven stått i mange år, nå er den klar for nye eventyr.
Her har Rolls-Royven stått i mange år, nå er den klar for nye eventyr.

Unik bilsamling ble funnet på et jorde

Skriver om låvefunn

Vi i Broom har tett kontakt med far og sønn Josh og Jesse Mortensen (ja, de har skandinaviske røtter) som driver nettsiden. Og de tente med en gang da vi tipset om Rolls-Roycen.

– Barnfinds er en av mine personlige favoritt nettsteder. De har rett og slett spesialisert seg på å skrive om låvefunn, om sære og sjeldne biler som dukker opp og som fortjener å bli reddet. Og tro meg: Dem er det mange av i USA, sier Brooms bilekspert Benny Christensen.

Sjekk hva som er under dette støvlaget!

Slo an

Det var han som skrev artikkelen om Rolls-Roycen. Barnfinds ba pent om å få en oversettelse, og tidligere denne måneden dukket artikkelen opp på deres nettside.

– Det ble en veldig god diskusjon rundt dette funnet, både på nettsiden vår og på sosiale media. Mange kunnskapsrike lesere kom med innspill her. Det er tydelig at dette slo an, og vi synes det er veldig moro å kunne skrive om et ekte låvefunn så langt borte som i Norge, sier Josh Mortensen.

Kommentarene til artikkelen viser med all tydelighet at barnfinds har mange lesere som sitter på stor kunnskap om bil. Blant dem var en som nylig hadde restaurert maken bil som den i Molde!

Flere låvefunn

– Det er jo ting som dette som er så moro med internett. Verden blir plutselig veldig liten, og mennesker kan diskutere og dele kunnskapen sin med likesinnede på andre siden av kloden, sier Broom-Benny som håper å kunne skrive om flere låvefunn.

– Ja, vi setter stor pris på alle mulige tips rundt dette. Enten du bare vet om en bil som står lagret på en låve, eller kanskje til og med har bilder og litt info om et ekte låvefunn. Da vil vi gjerne ha et tips på e-post: redaksjonen@broom.no, avslutter Benny.

– Jeg fikk helt sjokk, den kan jo ikke stå her!?! 

Interiøret ser slett ikke ille ut, og det skal ikke være noen uoverkommelig oppgave å sette denne bilen tilbake til originalstand.
Interiøret ser slett ikke ille ut, og det skal ikke være noen uoverkommelig oppgave å sette denne bilen tilbake til originalstand.

Rustholken gikk for nesten 15 millioner kroner