Ingebrigtsen vil bryte magisk grense

Og 24-åringen vil klare EM og OL-kravet allerede i sesongåpningen. 

FLAGSTAFF/GRAND CANYON (TV 2): Han er og blir 1500 meter-spesialist. Men nå vil Ingebrigtsen ha muligheten til å utvide repertoaret til to øvelser i de kommende mesterskapene.

Derfor sikter han seg inn på den knallsterke tiden 13.25 under sesongåpningen i San Fransisco neste helg.

– Jeg ville doble i EM i fjor, men da hadde jeg ikke tatt noen krav – så jeg fikk ikke melde meg på. Nå vil jeg bare teste hvor «gale» det er å løpe så fort, ler Ingebrigtsen.

EM-dobbel
Ambisjonene er som vanlig høye når Ingebrigtsen stiller til start.

– Jeg blir egentlig skuffet hvis jeg ikke løper under 13.30. Formen er egentlig ganske bra, så det bør jeg greie, sier han.

Neste år er det både EM og OL. Og det er i europamesterskapet før lekene i Rio det er mest aktuelt å løpe 5000 meter.

– Jeg gjør det neppe i Rio, men vurderer å doble i EM. 5000 meter i mesterskap kan passe meg ganske bra. Taktisk er det idiotsikkert. Det er bare å følge feltet til det er tusen meter igjen, og så være med når toget går, sier han.

Målet er selvsagt at det blir et lureløp, og å komme i en spurtduell med legenden Mo Farrah – som er regjerende verdensmester, olympiamester, og europamester.

– I EM sist var han ikke så imponerende. Han er bare et menneske han også, sier Ingebrigtsen med et skjevt smil.

Sist han løp 5000 meter tok han gull i U23 EM. Men da løp han ikke raskere enn 14.19,39. Men at han har en langt bedre tid inne, viste han senest i vinter da han tok EM-bronse og satte ny norsk rekord innendørs på 3000 meter.

– Jeg henger lett med i 3000 meter, men samtidig er det jo da en 5000 meter begynner. Det handler om å ha så lette bein som mulig mot slutten av løpet.

Drømmegrense
Sesongens aller største mål er likevel 1500 meteren i VM. I fjor presset han persen ned i 3.31,46. Men Ingebrigtsen drømmer om å sprenge nye grenser.

– Et av de store målene – ikke bare for meg – men for alle 1500 meter-løpere, er å bryte den 3.30-grensa. Det er noe helt magisk.

– Tror du at du greier det i år?

– Ja, jeg tror det skal være mulig. Selv om man ikke har noen garanti.

For det er de skyhøye målsettingene som driver Sandnes-gutten, både fysisk og mentalt.

– Å være hundre prosent offensiv, i tankegangen, måten du løper på, i hele tilnærmingen til idretten, det er enormt viktig for min del. Hvis jeg ikke hadde vært så offensiv, så tror jeg ikke at jeg hadde vært like god som i dag, sier han.

Avkobling
En annen av Ingebrigtsens gode egenskaper er at han er flink til å koble av i harde treningsperioder. Under høydesamlingen i Flagstaff benyttet han sjansen til å bli med TV 2 i helikopter over mektige Grand Canyon.

– Jeg har vært et par ganger i Grand Canyon, men aldri vært nedi og sett. Jeg liker fart og spenning, så det blir gøy det her.

Og etter å ha flydd ti minutter over et langt skogsområde etter take off, tok synet av verdens største canyon pusten selv fra O2-snapperen Ingebrigtsen.

– Oh shit. Da vi bikket kanten var det helt sjukt, vrooom, og tusen meter rett ned. Det var ganske kult, ler han.