Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skiforbundet melder at Petter Northugs navn ikke vil bli presentert som en del av landslaget i langrenn på pressekonferansen som er varslet kl. 11 fredag.

Der skal landslagssjef Vidar Løfshus presentere elitelagene i langrenn for sesongen 2015/2016.

Men det blir uten Northugs navn.

Pressekonferansen kan du se direkte på tv2.no og TV 2 Sportskanalen fredag kl.11.

- Vi har fine og konstruktive samtaler, og vi håper på en løsning som er til det beste for norsk langrenn, sier Åge Skinstad til TV 2.

- Situasjonen er ikke avklart, men jeg kan bekrefte at vi har en konstruktiv dialog. Og håper selvsagt på en løsning, sier Manager Are Sørum Langås til TV 2.

Vil finne en god løsning

At Northugs navn ikke er på lista over landslagsutøvere som lanseres i morgen, betyr i følge langrennssjefen IKKE at Northug ikke blir å se på landslaget senere i sesongen.

Åge Skinstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Åge Skinstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

- Nei, absolutt ikke. Det blir umulig for meg å kommentere detaljene i samtalene. Men vi ønsker at dette skal bli bra for begge parter.

Etter det TV 2 erfarer, ønsker Northug å satse både på verdenscup og langløp neste sesong.

- Kan det bli en lik avtale som i år, der han har en landslagsavtale i deler av sesongen?

- La meg si det sånn. Det er ingenting som er fastlåst. Her er det snakk om å finne en god løsning. Jeg synes vi har gode samtaler, og tolker det positivt at vi begge ønsker å få til en god løsning, sier Skinstad.

Petter Northug er inne i en kontraktsperiode med dagligvarekjeden Coop, og i henhold til regelverket Norges Skiforbund har satt opp, så kan han ikke ha en privat sponsoravtale med dem samtidig som han skal gå verdenscup og mesterskap for Norge.

Petter Northug var denne sesongen en del av landslaget fram til 7. april, men den gangen var regelverket annerledes.

Vis flere