Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er Mesterligaens mest verdifulle spillere. De kjemper også om toppscorertittelen i samme turnering.
Lionel Messi og Cristiano Ronaldo er Mesterligaens mest verdifulle spillere. De kjemper også om toppscorertittelen i samme turnering.

Ronaldo og Messi er Mesterligaens mest verdifulle spillere

Mens Zlatan Ibrahimovic topper en mindre prestisjetung liste.

Storkanonene Real Madrid, Barcelona, Bayern München og Juventus ligger i potten når semifinalekampene  i Mesterligaen trekkes kl. 12 fredag.

Dermed kan det ligge an til et nytt stjernemøte mellom Cristiano Ronaldo og Lionel Messi

Mest verdifulle spiller
Begge topper sportstatistikkbyrået Infostrada Sports' liste over de mest verdifulle spillerne i Mesterligaen med sine åtte mål og fire assist hver. Bayern Münchens Thomas Müller ligger på en fjerdeplass på listen med ni poeng, seks mål og tre assist.  Litt lenger ned på listen finner man Juventus' eneste bidrag, Carlos Tévez, med seks mål og én assist. 

Foruten Messi har Barcelona fått med både Luis Suárez (seks mål, én assist) og Neymar (seks mål og ingen assist) på listen.

Real Madrid har i tillegg til Ronaldo fått med seg Karim Benzema, også han med seks mål og én assist.

Bayern Münchens Robert Lewandowski er også med, med sine fem mål og to assister.  

Brasiliansk målkonge
Det er imidlertid verken Messi eller Ronaldo som så langt topper toppscorerlisten i Mesterligaen. Der ligger Sjakhtar Donetsk-spilleren Luiz Adriano med sine ni fulltreffere. Fem av dem kom i 7-0-seieren mot BATE i gruppespillet.  

Ettersom den ukrainske klubben ikke er blant de fire semifinalelagene, er det lite som tyder på at brasilianeren ender opp som turneringens toppscorer. 

Gervinho og Zlatan er offside-konger
Ingen av de nevnte spillerne er imidlertid representert på Infostradas statistikk over hvilke spillere som har blitt avblåst flest ganger for offside. Der topper PSGs Zlatan Ibrahimovic og Roma-spilleren Gervinho med ti offside-avblåsninger. Tett fulgt av Edison Cavani (PSG) og Yannick Ferreira-Carrasco (Monaco), begge med ni. 

Vidal og Alves synder mest
Infostrada får med seg det meste. Her er litt flere statistikk-godbiter: 

  • Mannen som sendte Juventus til semifinale, Arturo Vidal, har så langt laget flest frispark i turneringen. 24 ganger har chileneren pådratt seg dommerens vrede.
  • Barcelonas Dani Alves har til nå sanket flest gule kort -  fem stykker. Real Madrids Sergio Ramos har fått fire. 
  • Danske Robin Olsen står bokført med flest redninger i Mesterligaen. Hele 38 ganger har Malmö-keeperen stoppet motstandernes forsøk. Av semifinalelagene er det kun Gianluigi Buffon på Juventus som er samme listen med 26 redninger. 
  • Thomas Müller er så langt Mesterligaen straffekonge. Han har tatt fire straffer og scoret på samtlige. Cristiano Ronaldo har tatt to og truffet på én av dem. 

Besøk altomfotball.no for mer Mesterliga-statistikk.