Olav har hatt masse feil på Mercedesen selv om den bare er tre år gammel. Nå lurer han på å selge den. Illustrasjonsbilde.
Olav har hatt masse feil på Mercedesen selv om den bare er tre år gammel. Nå lurer han på å selge den. Illustrasjonsbilde.

Jo – det finnes nok fortsatt mandagsbiler ...

Olav lurer på å selge Mercedesen etter bare tre år

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny Jeg kjører en Vito Vare 4x4 personbil med 136 HK motor. Den har gått 60.000 km. Servostyring er skiftet, begge calipere foran er skiftet, handsfree virker nesten ikke og MB sier at slik er det med alle. AC-kompressor falt av bilen under kjøring, sensor på motor sluttet å fungere så bilen gikk i nødmodus.

Siste er at vinduer går opp og ned av seg selv. Firehjulstrekken kan vel knapt kalles for firehjulstrekk. Det hyggelige er vel at MB tar dette på garantien. Hva er erfaringen med bilen? Politiet sier at det er lite tull med bilene de har. Har mest lyst til å selge bilen. Ha en fin dag. Mvh Olav

Benny svarer

 

Ooops! Dette var voldsomt, Olav... Første generasjon Vito var en katastrofe på hjul. De nye har et langt bedre rykte, men det du forteller her er ikke bra i det hele tatt. Jeg har også hørt av forskjelllige brukere at de er fornøyde med sin Vito. Men det er vel slik at det forsatt finnes både mandager og ikke minst  mandagsbiler. Du har tydeligvis fått en slik. 

En bra ting er jo at dette, heldigvis, har gått på garantien. Men en dag  går denne ut. Hva da?

Jeg tror du skal være veldig glad for at du ikke har betalt for dette selv. Dette har kostet mange penger.

Skjønner salgs-tanken

Min erfaring - både som bileier og ikke minst "verkstedmann" i mange, mange år, er at bilhold som starter skjevt, ofte fortsetter slik. Man blir rett og slett ikke venner med - eller trygg på - bilen.Det blir en slags ond sirkel.

En ting er jo at det kan være litt barnesykdommer i begynnelsen, men her virker det som om det er litt mer, og at det liksom ikke tar slutt.

Skjønner godt at du vurderer å selge denne etter å ha opplevd så mye rart på bare tre år.

Jeg forstår altså at du tenker den tanken, samtidig som jeg mener at du absolutt bør selge  mens det fortsatt den fortsatt har nybilgaranti. Da slipper i alle fall du å belemres med nye eiers eventuelle problemer, selv om vi får håpe at bilen både blir og forblir i orden når du får fikset el-vinduene. 

Jeg opplevde, flere ganger faktisk, at biler vi  måtte ta tilbake etter at det bare var tull og trøbbel, som så ble videresolgt, plutselig oppførte seg ordentlig med ny eier. Merkelige greier!

Håper det også kan bli utfallet i denne saken. Lykke til - til både deg og bilen!

Les også: Dette er bruktbilene fra helvete

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen–og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer–skriv inn i kommentarfeltet under: