Sunn og trendy Squash-spagetti
Nussara Guldberg fra "Just another food story" var på besøk i kjøkkenet til Wenche i dag. Det ble deilig squash-spagetti med ovnsbakte tomater og hvitløk.
Squash-spagetti med ovnsbakte tomater og hvitløk
Oppskrift av Nussara Guldberg,”Just another food story”
4 porsjoner
Dette trenger du:
- 3-4 stk mellom store squash
- 600 g Cherry tomater
- 3-4 ss ekstra virgin olje
- 2-3 hvitløksfedd, finhakket
- frisk persille eller basilikum
- salt
- grovmalt pepper
- ekstra virgin olivenolje
Slik gjør du:
Forvarm stekeovn til 150 grader.
Del tomatene i to og legg i en ildfastform.
Finhakk hvitløk, bland med olje og fordel over tomatene.
Dryss over salt og grovmalt pepper.
Stek/bak i stekeovn i 20-25 min.
Bruk en spiralkutter til å lage squash-spagetti.
Du kan også skjære squash på langs med en ostehøvel og skjære i strimler.
Når det gjenstår 5-6 min av steketiden til tomatene, kok opp lettsaltet vann i en vid kasserolle og damp squash-spagetti.
Bruk et dørslag/sil, legg i squashspagettien, sett over gryten.
Legg på lokk og damp i ca. 3 min.