Squash-spagetti med ovnsbakte tomater og hvitløk
Oppskrift av Nussara Guldberg,”Just another food story”

4 porsjoner

Dette trenger du:

  • 3-4 stk mellom store squash
  • 600 g Cherry tomater
  • 3-4 ss ekstra virgin olje
  • 2-3 hvitløksfedd, finhakket
  • frisk persille eller basilikum
  • salt
  • grovmalt pepper
  • ekstra virgin olivenolje

 

Slik gjør du:

SQUASH-SPAGETTI: Det er blitt trendy å bytte ut pastaen med squash, og godt er det!  Foto: TV 2
SQUASH-SPAGETTI: Det er blitt trendy å bytte ut pastaen med squash, og godt er det!  Foto: TV 2

Forvarm stekeovn til 150 grader.
Del tomatene i to og legg i en ildfastform.
Finhakk hvitløk, bland med olje og fordel over tomatene.
Dryss over salt og grovmalt pepper.
Stek/bak i stekeovn i 20-25 min.

Bruk en spiralkutter til å lage squash-spagetti.
Du kan også skjære squash på langs med en ostehøvel og skjære i strimler.
Når det gjenstår 5-6 min av steketiden til tomatene, kok opp lettsaltet vann i en vid kasserolle og damp squash-spagetti.
Bruk et dørslag/sil, legg i squashspagettien, sett over gryten.
Legg på lokk og damp i ca. 3 min.