Ronaldo servitør da «Chicharito» sendte Real Madrid til semifinalen

Real Madrid klar for sin femte semifinale i Mesterligaen på rad etter seier mot byrival.

Real Madrid - Atlético Madrid 1-0 (1-0 sammenlagt:

Etter et målløst førsteoppgjør var det nerve før returoppgjøret i byderbyet mellom Real Madrid og Atlético Madrid. 

Det ble en tett og jevn batalje som Atlético måtte fullføre med ti mann da Ardan Turan fikk sitt andre gule kort etter 76. minutter.

Ronaldo feiret for seg selv

Det tok litt tid, men like før slutt klarte Real Madrid å bryte gjennom forsvarsmureren da Cristiano Ronaldo serverte Javier «Chicharito» Hernández som sendte hjemmelaget opp i føringen.

Se video med alle høydepunktene øverst i saken! Video med tillatelse fra Viasat!

Målet feiret Cristiano Ronaldo som om han hadde scoret selv, og feiret lenge for seg selv. Det hele så merkelig ut.

Se video av Ronaldo som synger Mesterliga-sangen til høyre i saken! Video med tillatelse fra Viasat.

Dermed avanserte Real Madrid til sin femte semifinale på rad i Mesterligaen på bekostning av byrivalen. 

– Jeg synes vi spiller en god kamp. Vi kontrollerer ballen og har kontroll på dødballene. Alt var bra egentlig, sier Real Madrids manager Carlo Ancelotti til Viasat.

Stolt av laget

Real Madrid-treneren var imponert over kampen til «Chicharito».

– Han var viktig og i dag må vi gratulere ham. Det har vært et tøft år. Han har ikke spilt så mye, men han har aldri gitt opp, sier Ancelotti til Marca.

Selv om laget hans røk ut var Diego Simeone fornøyd med hva laget viste over to kamper mot byrivalen.

– Jeg er stolt av laget mitt. Nok en gang viser laget at vi kan konkurrere på et høyt nivå i en turnering som Mesterligaen. Real Madrid dominerte, men vi kontrollerte dem godt. Jeg drar ikke herfra med en negativ følelse, sier Atlético-treneren til Marca.

Tett og jevnt

Det var to lag som risikerte lite i starten av kampen. Real Madrid hadde mye ball, mens Atlético lå dypt i banen. Mange harde dueller satte sitt preg på kampen uten at det utviklet seg til ett grisespill mellom de to rivalene.

Javier «Chicharito» Hernández fikk en god mulighet allerede elleve minutter ut i kampen. James Rodríguez fant spissen inne i feltet, men vinkelen ble for skrå og avslutningen gikk i nettveggen.

28. minutter senere prøvde Rodríguez seg på et frispark fra 26 meter, men skuddet gikk over mål. En god frisparkmulighet misbrukt.

Real Madrid presset gjestene, men maktet ikke å skape de store sjansene. Rett før pause burde Cristiano Ronaldo ha sendt hjemmelaget i ledelsen. Hvittrøyene vant ballen høyt i banen. Ronaldo ble spilt alene gjennom med Atlético-målvakt Jan Oblak, men den unge keeperen reddet forsøket fra portugiseren med en flott beinparade.

Avgjørelsen

Kampbildet forandret seg ikke etter hvilen. Hjemmelaget burde ha gått opp i ledelsen fire minutter ut i omgangen. Isco spilte fri «Chicharito» som ikke maktet å sette ballen i mål.

Men det skulle bli dramatikk. Arda Turan fikk det andre gule kortet etter 76. minutter da han kom inn med en høy fot på Sergio Ramos. Dermed måtte Atlético fullføre med ti mann.

Fire minutter senere kunne Real Madrid utnyttet overtallet. Det var duket for et flott samspill mellom «Chicharito» og Rodríguez. Spissen dro seg løs fra Atlético-forsvaret og ble spilt igjennom av colombianeren. Skuddet ble reddet av Oblak på mesterlig vis. En fantastisk sjanse for hjemmelaget til å gå opp i ledelsen.

Tre minutter før slutt falt avgjørelsen. Cristiano Ronaldo spilte ballen uselvisk til «Chicharito» som enkelt kunne sette ballen i mål.

Fredag trekkes semifinalene. I potten ligger Real Madrid, Juventus, Barcelona og Bayern Munchen.