– Real Madrid ringte aldri meg

Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget nyter livet i Malmø om dagen.

Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget har lagt et tungt opphold i Cardiff bak seg.

Nå forsøker de på å spille av seg rusten og bygge seg opp igjen under vingene til Åge Hareide.

– Real Madrid eller Barcelona tok ikke kontakt

– Det er klart man vurderer det når Malmø tar kontakt. En storklubb, Champions League og seriemestere to år på rad, sier Jo Inge Berget

Før Eikrem bryter inn:

– Det er jo ikke sånn at vi vasset i tilbud heller da. Real Madrid eller Barcelona tok aldri kontakt med meg, ler Eikrem.

TRIVES: Jo Inge Berget har fått en fantastisk start på oppholdet i Malmø. Foto TV 2.
TRIVES: Jo Inge Berget har fått en fantastisk start på oppholdet i Malmø. Foto TV 2.

Begge er glade for at de kom seg til «trygge» Sverige etter marerittåret i Cardiff, som endte med en tribunetilværelse og en langt tidligere exit en planlagt. Nå har de rukket å spille fire kamper fra start for Malmø.

– Vi er ikke vant til å spille 90 minutter

To scoringer og en målgivende fra Jo Inge Berget og tre målgivende pasninger på Eikrem. Selv om han strengt tatt burde sneket seg inn i målprotokollen mot Hammarby på tirsdag etter et skudd på innsiden av stolpen og en lobb i tverrliggeren.

– Det var en god åpningskamp, men jeg burde scoret mot Hammarby. Opptil tre ganger også, men det kommer, lover Eikrem.

– Vi er ikke vant til å spille 90 minutter, ler Jo Inge Berget.

Begge ble hentet til Cardiff i januar 2014 av Ole Gunnar Solskjær, men historien fikk ingen lykkelig slutt for noen av de. Eikrem ble fristilt 11 måneder seinere. Jo Inge Berget ble lånt ut til Ronny Deilas, Celtic, men måtte vende snuta hjemover igjen et halvt år seinere.

– Det er det som er så deilig, å få spille kamper igjen og ikke sitte på benken eller tribunen. Det å spille kamper er det som betyr noe. Det er godt å kunne utvikle seg igjen, mener Eikrem.

– Det spilte jo i Premier League en stund så noen fordeler var det, men når man ikke spiller betyr alt annet lite, sier Berget.

– Ikke lyst til å dra hjem

Begge hadde muligheten til å spille i Tippeligaen, men duoen ville ikke hjem. I stedet valgte de nok en gang å spille for samme klubb.

Duoen har spilt på samme landslag siden 15-års alderen og spilte sammen i Molde, Cardiff og nå i Malmø. De kjenner hverandre godt etter hvert.

– Jeg hadde ikke lyst til å dra hjem akkurat nå, sier Eikrem.

– Jeg drar egentlig bare dit Magnus drar jeg. Så er Lyn i 2.div fortsatt så jeg må vente på de, smiler Berget.

Og nå gjenstår det bare å overbevise Per Mathias Høgmo?

– Vi har ikke spilt noe særlig det siste året så vi kan ikke kreve for mye, men spiller vi godt her i Malmø så burde den døra åpne seg etter hvert, mener Berget.

– Spiller man et par gode kamper skal man snakke seg inn på landslaget. Det er lett å opphause. Vi må bare spille godt her så kommer de tingene der etter hvert. Vi kommer bare til å bli bedre og bedre utover sesongen, sier Eikrem.