TIL SVERIGE: PAtrick Thoresen skifter klubb og forlater SKA St. Petersburg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
TIL SVERIGE: PAtrick Thoresen skifter klubb og forlater SKA St. Petersburg. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Thoresen klar for ny klubb

Returnerer til svensk hockey etter seks år i Russland.

Stockholm (NTB/TV 2): Etter seks år i russiske KHL vender Patrick Thoresen tilbake til svensk ishockey.

Onsdag ble han klar for Djurgården, en klubb han lenge har blitt linket til.

Dermed gjør 31-åringen comeback i Stockholm-klubben ni år etter at han spilte der sist.

Djurgården opplyser på sin nettside at nordmannen har skrevet under på en toårskontakt, og forlater SKA St. Petersburg som han nylig vant KHL-sluttspillet med.

– For meg og min familie er dette en drøm. Vi har elsket Stockholm siden jeg spilte her for åtte år siden. Jeg er takknemlig for at Djurgården ga meg sjansen for ti år siden og at de da ville satse på meg. Nå kjenner jeg at jeg ønsker å gi noe tilbake til klubben og ønsker å hjelpe dem med å nå toppen i SHL, sier Thoresen til klubbens hjemmeside.

Som TV 2 meldte i slutten av mars ønsket Thoresen seg vekk fra Russland og KHL av hensyn til familien.

– Det er litt vemodig. Jeg har jo ikke vært i en klubb mer enn et par år tidligere, og nå har jeg vært fire år her i SKA. Jeg har hatt en fin tid her, så litt rart blir det å ikke dra tilbake neste år. Men det skal bli litt deilig også, sa han da til TV 2.

Hockeyspilleren ønsket seg da til Sveits eller Sverige.

– Det er de to landene jeg trekker meg til også når jeg skal søke ny klubb. Det må være en totalpakke der familien trives, og et lag med sportslige ambisjoner som vil kjempe i toppen. Jeg vet at det er lag som er interessert, men jeg har ikke tatt det så mye lenger siden jeg er midt i et sluttspill, fortalte hockeyspilleren.

I begynnelsen av måneden meldte svenske medier at nordmannen skulle være klar for Djurgården. Da sa K-G Stoppel, som er administrerende visedirektør i Djurgården, at en avgjørelse ville komme etter sesongen var ferdig i Russland. Han la ikke skjul på at Thoresen var ønsket i den svenske klubben.

– Han er en veldig interessant spiller og vi ønsker ham velkommen hvis han vil komme her. Det har med bakgrunn i at han er en av Europas beste spillere og tidligere har spilt for Djurgården, fortalte Stoppel til TV 2. (©NTB/TV 2)