Konseptbilen Bulli er ventet å være utgangspunkt for en retro-utgave av VW Transporter.
Konseptbilen Bulli er ventet å være utgangspunkt for en retro-utgave av VW Transporter.

Kanskje blir det comeback – som elbil!

Spennende planer for Folkevognbussen.

Volkswagens første Transporter har forlengst blitt en klassiker. Den hang med i mange år, og i en rekke utgaver. I dag er de samlerobjekter og høyt skattet av entusiastiske eiere.

Så har da også Volkswagen brukt mye av både tid og ressurser på å planlegge en oppfølger. Det første konseptet dukket opp helt tilbake i 2001. Da viste de retro-utgaven av det mange kaller "Hippiebussen". Siden har det vært veldig mye fram-og-tilbake rundt dette prosjektet.

Retro-miss

Boble-oppfølgeren New Beetle, ble ikke den suksessen Volkswagen hadde håpet på. Det gjorde at Transporter-prosjektet først ble lagt på is. 

Styret i Volkswagen-konsernet har opp gjennom årene brukt mye tid på dette. Flere ganger har det gått rykter om at de har bestemt seg for å bygge bilen, hver gang har det etterpå kommet kontrabeskjed.

Se hva Hans Olav ga kona i bursdagsgave

Blir elbil

Men nå kan det se ut som det endelig skal bli bil ut av prosjektet. Ifølge engelske Autocar skal VW ha børstet støvet av planene enda en gang, og bestemt seg for at den skal gå i produksjon, som elbil.

Autocar har pratet med VWs styremedlem Heinz-Jakob Neusser som sier at ingeniører og designere er i gang med utviklingen. 

Ved at den bygges som elbil, blir det også enklere å ta med seg et av de karakteristiske design-kjennetegnene på den originale Transporteren, nemlig det korte front-overhenget.

Jon Almaas har VW til Porsche-pris

Hente nye kunder

Med en elmotor foran, og batteriene plassert nede under gulvet, står man friere i forhold til design. 

Det er ventet at VW kommer til å legge seg ganske nært opp til originalen. Her skal det ikke være noen tvil om hva som er røttene til modellen, samtidig som den naturligvis skal ha en rekke moderne designelementer.

Klassen for flerbruksbiler har opplevd synkende salg i flere år. For VW blir det da viktig å komme med en modell som skiller seg fra mengden, og som kan appellere til kunder som i utgangspunktet kanskje synes at flerbruksbil blir altfor traust og kjedelig.

LES OGSÅ: Dette må være verdens tøffeste folkevogn

Volkswagen Transporter er forlengst blitt et bilikon. Her er Samba Bus, en av mange spesialmodeller av den.
Volkswagen Transporter er forlengst blitt et bilikon. Her er Samba Bus, en av mange spesialmodeller av den.

Sjelden har "ulv i fåreklær" passet bedre!