Zucca: – Det er utrolig stort å vinne KHL

Mats Zuccarello Aasen sendte gratulasjonsmelding til Patrick Thoresen.

Søndag vant Patrick Thoresen KHL-sluttspillet med SKA St. Petersburg. Også i 2011 vant Thoresen Gagarin Cup. Den gang spilte han for Salavat. Da ble han første nordmann til å bli russisk mester.

Se «Zucca» hylle dobbeltmesteren i videovinduet øverst!

At Thoresen gjentar bedriften fire år seinere blir lagt merke til i hockeyverden. Mats Zuccarello Aasen, som hjalp New York Rangers til en 2-1-seier i den tredje sluttspillkampen mot Pittsburg Penguins i natt, mener det stor stor respekt av det Thoresen har levert i Russland.

– Det er moro. Det er veldig bra for norsk hockey og ikke minst for ham. Det er utrolig stort å vinne KHL. Jeg sendte ham en melding og fortalte at jeg er veldig glad på hans vegne, sier Zucca.

SKA St. Petersburg vant den femte finalekampen 6-1 mot Ak Bars. Sammenlagt vant Thoresen og co 4-1 i kamper. Seieren i sluttspillet var den første i SKAs historie.

– Vi har vært under stort press de fire årene jeg har vært her. Nå lyktes vi endelig. Det er ubeskrivelig, sa Thoresen til VG søndag kveld.

Hamar-gutten har gjort sakene sine svært bra denne sesongen. I sluttspillet var Thoresen dominerende. Kun lagkamerat Evgenij Dadonov (15 mål) og Igor Grigorenko (10 mål) scoret flere mål enn nordmannen. I tillegg til ni scoringer leverte Thoresen åtte assists, noe som holdt til en 7. plass på poengtoppen i sluttspillet.

– Han er en kriger og jeg unner ham alt godt. Jeg fikk ikke sett matchen, men jeg så høydepunktene, smiler Zucca.

Mens Zucca forbereder seg til nye sluttspillkamper i NHL, skal Thoresen hjelpe Norge til suksess i hockey-VM.

Mesterskapet åpner 1. mai. Da møtes Norge og Russland, en kamp Thoresen garantert har lyst til å vise seg frem i. I tillegg til Russland er Norge i pulje med USA, Finland, Slovakia, Slovenia, Hviterussland og Danmark.