Moussa (19) scoret hat trick på 14 minutter da VIF avanserte i cupen

Lokomotiv Oslo ble lett bytte for Vålerenga.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lokomotiv Oslo-Vålerenga 0-8

Det var aldri noen tvil om hvem som skulle avansere til andre runde i cupen. Tredjedivisjonslaget Lokomotiv Oslo hadde ekstremt lite å stille opp med hjemme på Frogner mot Vålerenga.

Nije: – Veldig gøy
Kjetil Rekdals cupmannskap stoppet på åtte scoringer. 8-0-kampens store spiller ble 19 år gamle Moussa Nije. Kantspilleren viste seg frem med å score hat trick i løpet av 14 minutter i den første omgangen.

– Det var veldig gøy. Jeg måtte bare vise meg, selv om det var mot et tredjedivisjonslag, sier Nije til TV 2.

Blant de 1117 tilskuerne som hadde løst billett, viste Vålerenga-fansen at de var godt fornøyd med Nijes prestasjoner. «Klanen» sang og klappet for «Super-Moussa» da han ble byttet ut sju minutter før full tid.

Fornøyd var også trener Kjetil Rekdal.

– Vi vet at han er veldig god. Dersom han bruker tingene sine på riktig måte som i dag, så er han et aktivum for oss. Han er ung. Vi venter på det siste kneppet opp slik at vi kan bruke ham oftere i Tippeligaen, sier Rekdal til TV 2.

Måtte løper fra kloakken
Besøket og kvelden på Frogner stadion ble ikke bare behagelig for Vålerenga. I garderoben gjorde trøbbel med rørsystemene at kloakk flommet opp av slukene. Dermed ble pausepraten kjapp og dusjen etter kampen sløyfet.

– Det var tett overalt. Både dusj og toalett. Det luktet ikke så godt, så her må det stakes opp. Vi gikk ganske fort ut etter pause. Det er sikker en teknisk greie. Vi får komme oss til Valle og dusje, sier Rekdal.

I tillegg til Nijes tre scoringer, kom Sander Berge, Herman Stengel (2), Elías Már Ómarsson og Morten Berre på scoringslisten for Vålerenga.

Vertskapet hadde ikke mange sjanser i løpet av kampen, men en av de få var virkelig stor. VIF-keeper Lars Hirschfeld var i overkant arrogant da han forsøkte å finte Lokomotiv-spiss Rune Vikan som bakerste mann. Det gikk galt for canadieren. 

Men VIFs sisteskanse slapp unna flausen uten baklengsmål. Vikans avslutning på det åpne målet var meget svak, og Hirschfeld kunne løpe tilbake og hente ballen ved femmeteren.