SLÅR TILBAKE: Skuespiller og følger av Scientologi, John Travolta, slår tilbake mot kritikken av religionen hans. Foto: AFP PHOTO/ MLADEN ANTONOV
SLÅR TILBAKE: Skuespiller og følger av Scientologi, John Travolta, slår tilbake mot kritikken av religionen hans. Foto: AFP PHOTO/ MLADEN ANTONOV

John Travolta slår tilbake mot scientologi-kritikk

– Det fungerer, derfor angripes vi, sier skuespilleren i nytt intervju.

Skuespiller John Travolta (61) har vært scientolog siden 1975.

Den kontroversielle religionen har kommet under hardt skyts den siste tiden, særlig fra den nye dokumentaren «Going Clear», som ble sluppet på amerikanske kinoer i januar.

I dokumentaren beskyldes scientologi-ledere for fysisk mishandling av sine følgere, og det hevdes også at Travolta selv blir holdt i religionen mot sin vilje.

Slår tilbake

Flere som intervjues hevder at filmstjernen blir truet med at sensitive opplysninger om han vil bli publisert dersom han skulle forlate scientologien.

Nå slår Travolta tilbake mot kritikken.

– Jeg har vært medlem i 40 år, og har elsket hvert minutt. Det er en vakker ting, og det har hjulpet meg redde liv, også mitt eget flere ganger, sier Travolta til tv-programmet Good Morning America.

Skuespilleren deler også sin personlige teori om hvorfor religionen hans kritiseres i så stor grad.

– Når noe fungerer skikkelig bra, så blir det en målskive for kritikere, insisterer Travolta.

Mistet sønnen

61-åringens sønn døde tragisk, bare 16 år gammel, i 2009. Travolta sier scientologien har hjulpet han med å takle sorgen.

– Det hjalp meg gjennom sorgen etter min sønns død. Scientologien er grunnen til at jeg fremdeles lever, sier Travolta.