SKOGHOLT: To fem år gamle jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i dette skogholtet på Borgen i Asker i 2013. 
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SKOGHOLT: To fem år gamle jenter skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep i dette skogholtet på Borgen i Asker i 2013. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Familiefar tiltalt for overgrep mot fire barn:

– Jeg lokket med meg jentene inn i skogen for å onanere

BORGARTING LAGMANNSRETT (TV 2): En familiefar i 40-årene er i Borgarting lagmannsrett tiltalt for overgrep mot fire barn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En mann i 40-årene fra Asker står tiltalt for overgrep mot fire jenter i perioden 2009-2013. 

Mannen ble dømt til ni års forvaring i tingretten, men anket tre av forholdene. 

Mandag og tirsdag forklarte tiltalte seg i Borgarting lagmannrett. Saken som var utløsende for at mannen havnet i politiets søkelys dreier seg om overgrep mot to fem år gamle jenter på Borgen i Akershus i 2013. 

Ville se på jenter

Mannen forklarte selv i retten at han reiste til Borgen for å se på jenter. Det har han gjort flere ganger tidligere, forklarte han.

Planen var å onanere foran jentene. Da han hadde parkert bilen, gikk han rett ut og bort til de to fem år gamle jentene som lekte på lekeplassen foran en boligblokk. De var de eneste som befant seg utenfor blokken, forklarte han.

Han spurte da om de ville være med opp i skogen fordi han ville vise dem noe. 

De to ble med i skogen, der han bandt dem for øyene. Etter å ha lekt en gjettelek der jentene skulle gjette hvilken finger han puttet i munnen deres, begynte han å onanere. 

– Jeg opplevde at de ikke hadde noe imot det, sa mannen om de to fem år gamle jentene.

Borgen-saken ble raskt kjent for politiet og i media. Etter kort tid ble mannen pågrepet, og i etterkant av pågripelsen ble også to andre saker rullet opp.

En av sakene var allerede blitt etterforsket i 2010, men ble da henlagt. Mannen er også tidligere bøtlagt og domfelt for seksuelle forbryelser.

Svært skadelig

Tirsdag forklarte moren til et av ofrene seg om den innvirkningen hendelsene har hatt på datteren i ettertid.

Hun fortalte at datteren gikk fra å være en utadvendt og glad jente, til å bli innesluttet kort tid etter at overgrepet skal ha funnet sted. Jenta har slitt med posttraumatisk stresslidelse de siste årene, og er fortsatt svært preget av hendelsen.

– Denne saken er en stor belastning for familiene. Det er vanskelig at saken er oppe igjen, men samtidig gleder de seg til å bli ferdig, sier bistandsadvokat Terje Korneliussen til TV 2. 

For flere av jentene dreide overgrepene seg om en såkalt «gjettelek», der mannen har bundet ting foran øynene deres for så å stikke avlange ting inn i munnen deres.

Det er et av stridspunkt i retten hvorvidt han da stakk penisen inn i munnen deres eller om det var forskjellige mat-typer, som gulrot, banan og pølse, slik han hevder.

Gjentakelsesfare

Mannen innrømmet under sin forklaring at han har personlighetstrekk som kan stemme med pedofili.

Mannen har selv barn, men det er ikke sine egne barn han skal ha utsatt for overgrep.

I dommen fra tingretten, som ikke er rettskraftig fordi den ble anket, ble det lagt til grunn at det er stor gjentakelsesfare.