Snill gammel Volvo? Nei – denne kjører fra de fleste!

Her har det nemlig skjedd store ting under panseret.

Man gjør trolig lurt i å ikke yppe seg for mye mot denne
gamle Volvo PV-en. Faksimile fra finn.no
Man gjør trolig lurt i å ikke yppe seg for mye mot denne gamle Volvo PV-en. Faksimile fra finn.no

Man skal som kjent ikke skue hunden på hårene. Slik er det også med bilen på bildet over.

Den ser, ved første øyekast, ut som en godt tilårskommen Volvo PV som har mistet støtfangeren sin en eller annen gang underveis.

Men den er alt annet enn så beskjeden som den ser ut. Den er egentlig et lite helvete – for medtrafikantene...

Volvo-klassiker ut i dagslys etter 22 år på låve

Yndet objekt for ombygging

Den mellomblå Volvoen skal være fra 1957, opprinnelig. Selv om både grill og baklys er hentet fra enda eldre eksemplarer.

Den gangen dette var en staselig, flott og ganske kostbar bil for den øvre del av middelklassen, for snart 60 år siden, fant man en B16-motor under det fornthengslede panseret.

Den bød på 60 anstendige hestekrefter,via en tre-trinns girkasse ble disse ført bakover til smale diagonaldekk som igjen sørget for feste og framdrift på svingete landeveier med underlag av både asfalt og grus.

Gamle Volvoer har, mye på grunn av enkle og robust mekanikk, vært et yndete ombygningsobjekter. Et GT-ratt, et par ekstralykter, kanskje 5,5 tommers felger, en turteller på toppen av dashbordet og et sett med to SU-forgassere og litt grøvre eksosanlegg – ja, så var lykken gjort. For mange. Men tydeligvis ikke for alle ...

Slik trimmer du gammel Volvo

Skremmer livskiten av andre 

Noen drar det lenger. Mye lenger. De som har fått kloa i denne PV-en er et godt eksempel på nettopp det.

Her ble den gamle støpejernsklumpen av en B16-motor kastet ut, sammen med girkasse og bakaksel. Skojernet ble funnet fram og man klemte nedi en 3,2-liters BMW-motor fra ingen ringere enn M3! Sammen med nye seks-trinns girkasse og en litt mer solid bakaksel med differensialbrems fra Volvo 240.

Resultatet er at den unnselige og litt beskjedne bilen nå byr på hele 324 illsinte hestekrefter!

Som du skjønner kan du skremme livskiten ut av nesten hvem som helst i trafikken..

Synes du dette høres morsomt ut? Da kan vi fortelle deg at bilen nå skifter eier for 80.000 kroner og at den ligger til salgs på finn.no nå.

Se hele annonsen og alle bildene her:

Moro på fire hjul

Bilen går sinnssykt står det å lese i annonsen. Akkurat det er det vel liten grunn til å tvile på...

Fritatt for EU-kontroll står det også. Kanskje like greit med tanke på effektøkningen som tross alt er på vanvittige 264 hestekrefter.

Sjelden har vel uttrykket ulv i fåreklær passet bedre. Selv om vi er ørlitt skeptiske, etter egne erfaringer med trimmet PV, om kjøreegenskapene helt matcher ytelsene. Men at dette uansett er reinspikka moro på fire hjul - det tviler vi ikke et øyeblikk på.

Dette er bilene Volvo aldri laget