Ikke rart denne ble stoppet!

Men sjåføren fikk kjøre videre etter omlasting.

Det var et meget spesielt syn som møtte kontrollørene til Statens Vegvesen. Men sjåføren fikk kjøre videre etter omlasting. Foto: Statens vegvesen.
Det var et meget spesielt syn som møtte kontrollørene til Statens Vegvesen. Men sjåføren fikk kjøre videre etter omlasting. Foto: Statens vegvesen.

Riktig og forsvarlig sikring av last er noe både politiet og Statens vegvesen har fokus på. Hvert år skjer det en rekke ulykker fordi både private og  yrkessjåfører tar for lett på dette.

Likevel er det nok grunn til å tro at kontrollørene til Statens vegvesen sperret opp øynene litt ekstra da de kom over vogntoget på bildet over.

Ydmyk og sjokkert

Det er Åndalsnes Avis som bringer nyheten - og kan fortelle at Vegvesenets folk kom over ekvipasjen da de var på vei til en storbilkontroll.

– Lasten hang utover siden. Det var en trailer med materialer og lasten var 21 tonn. Sjåføren var ydmyk og sjokkert over at lasset hadde forskjøvet seg. Han var takknemlig for at han hadde blitt stoppet forteller Frank Sandvik i Statens vegvesen, til Åndalsnes Avis.

Vogntoget ble så eskortert til et egnet sted for omlasting.

Se skrekkbildene til Statens vegvesens kontrollører

Gjort etter forskriftene

Det er kanskje nærliggende å tro at dette førte til både bot og førerkortbeslag, men slik gikk det ikke denne gangen.

Statens vegvesen vurderte det nemlig dithen at lastesikringen var gjort etter forskriftene. Lasten burde riktignok vært etterstrammet, slik sett mente man at dette var i en gråsone i forhold til eventuell anmeldelse.

LES OGSÅ: Gjett hvilken av disse sjåførene som mistet lappen