Aps nye maktkvinne fant kjæresten i Arbeiderpartiet

APs nye partisekretær Kjersti Stenseng (40), har ikke bare en stor forkjærlighet for Arbeiderpartiet, men fant også kjæresten blant partifellene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kjersti Stenseng (40) er født inn i arbeiderbevegelsen, med en far som var ordfører i 24 år.

Den nyvalgte partisekretæren har et ekte kjærlighetsforhold til partiet, men har også funnet sine nye kjæreste blant partifellene. Tidligere fylkesordfører i Rogaland, Tom Tvedt er favoritt til å bli ny idrettspresident.

De er Norges nye maktpar. 

Hun kommer fra Nord-Fron i Gudbrandsdalen og har vært fylkesleder i Oppland arbeiderparti.

Ukependling 

Hun ble for alvor oppdaget av partiet da hun som fylkesleder måtte håndtere overgreps-saken mot ordføreren i Vågå. Mange sier dette er grunnen til at hun nå når til topps.’

– Først og fremst har det gitt meg nyttige erfaringer, fordi jeg vet at jeg vil møte veldig mange gode dag, men også tunge dager og krevende saker, sier Stenseng.

På landsmøtet har Stenseng og Tvedt sittet bare noen rader fra hverandre.

– Det er hyggelig å ha en kjæreste. Det viktigste er å forsøke å skille mellom jobb og privatliv. Det er en styrke å kunne være støttespillere og rådgivere for hverandre, sier hun.

Stenseng har to døtre på 12 og nesten 17 år med sin eksmann. Hun har delt omsorg for jentene og skal ukependle til Lillehammer.

– Jeg har jo litt erfaring i ukependling, jeg har gjort det i flere år. Jeg har en familie som backer meg veldig på hjemmebane. Faren til ungene min stiller opp for dem hele tiden og tar mye av hverdagskjøring og henting og alt som skal skje. Så har de besteforeldre og nær familie som er et veldig solid støtteapparat.

Ungdoms-OL

Stenseng kommer fra jobben som HR- frivillighetssjef for Ungdoms-OL på Lillehammer i 2016. Hun har tidligere vært tidligere statssekretær og politisk rådgiver i Kulturdepartementet.

Mandag skal valgkomiteen i Norges Idrettsforbund legge fram innstillingen til nytt styre og den vil bli presentert på en pressekonferanse. Alt tyder på at Tom Tvedt blir innstilt som ny idrettspresident.

Han har bakgrunn som både politiker og idrettsutøver. Som håndballspiller fikk han 23 landskamper i perioden 1990 til 1992. Han er nå gruppeleder i fylkestinget for Arbeiderpartiet.