«WHY ALWAYS ME?» Mario Balotelli får desidert flest rasistiske meldinger og hets på sosiale medier av alle Premier League-spillerne.
«WHY ALWAYS ME?» Mario Balotelli får desidert flest rasistiske meldinger og hets på sosiale medier av alle Premier League-spillerne.

Premier League-spillere hetses på sosiale medier hvert andre minutt

Og verst går det ut over Mario Balotelli. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Støtende eller rasistiske meldinger blir rettet mot en Premier League-spiller eller en klubb hvert 130. sekund. Det viser en undersøkelse utført av antirasismegruppen Kick It Out og analyseselskapene Tempero og Brandwatch ifølge Daily Mail. 

Undersøkelsen tok for seg 134.400 meldinger postet på Twitter, Facebook, ulike forum og blogger mellom august 2014 og mars 2015. 

Balotelli fikk flest meldinger
Liverpool-spissen Mario Balotelli var den som fikk desidert flest hatmeldinger. 8000 diskriminerende meldinger ble rettet mot italieneren, som selv er kjent for å være ganske aktiv og frittalende på sosiale medier.

Arsenals Danny Welbeck fikk 1700 meldinger. I hvert tilfelle var minst 50 prosent av meldingene rasistisk motiverte. Liverpools Daniel Sturridge fikk 1600, hvorav 60 prosent var rettet mot seksuell orientering. 

– Sjokkerende
Kick It Out-sjef Roisin Wood er sjokkert over mengden.

– Dette er sjokkerende. Vi visste det var et problem, men jeg er overrasket over hvor mange meldinger de har fått. At en spiller har fått over 8000 meldinger er utrolig og forferdelig, sier hun til The Telegraph.

Nå vil hun se på hvordan de kan reagere. 

– Man kan ikke akseptere at spillerne blir hetset på den måten. Nå setter vi sammen en ekspertgruppe som skal finne ut hvordan vi kan forhindre dette, sier Wood. 

Flest rasistiske kommentarer
Klubbene som fikk flest meldinger var Chelsea (20.000), Liverpool (19.000), Arsenal (12.000) og de to Manchester-lagene City og United fikk begge 11.000. 

Én tredjedel av kommentarene var rasistiske, én fjerdedel var basert på kjønn og under én femtedel var rettet mot seksuell orientering.  

Twitter-problem?
Sosiale medier – og da særlig Twitter – har vært et konstant problem for fotballklubbene i England siden populariteten til mikrobloggtjenesten begynte å ta av. Premier League-klubber og spillere har flere millioner følgere og mange er veldig aktive. I 2010 forsøkte Manchester United å forby spillerne sine å være på Twitter, uten særlig hell.

Den tidligere Liverpool-spilleren Ryan Babel var den første profesjonelle spilleren som ble straffet for sine ytringer på Twitter.  Babel fikk  100.000 kroner i bot for å ha kritisert Howard Webb på Twitter i 2011. 

Etter det er både Rio Ferdinand og Balotelli blant spillerne som har fått straff og karantene av Det engelske fotballforbundet for sine uttalelser på sosiale medier.