Norwich City manager Alex Neil during the Sky Bet Championship match at the Macron Stadium, Bolton.
Norwich City manager Alex Neil during the Sky Bet Championship match at the Macron Stadium, Bolton.

Hvem er denne karen? 

Han kom fra skotsk Premier League. Nå kan han lede Norwich tilbake til Premier League. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I januar ansatte Norwich Alex Neil (33) som manager. Skotten er den tredje yngste manageren i den engelske fotballigaen og han har til de grader imponert. Fra å lede Hamilton i skotsk Premier League, er han nå på vei til å lede Norwich tilbake igjen til Premier League. Etter at han tok over som manager kan han vise til følgende statistikk i Championship på sine 19 kamper: 14 seire, tre uavgjorte og to tap.

Hvem er denne karen?

Som spiller startet han sin karriere i Airdrie i Skottland, men gikk til Barnsley i 2000. Etter fire år i Barnsley, spilte han en sesong i Mansfield. I 2005 signerte han for Hamilton Academical. Han var kjent som en aggressive midtbanespiller og en av fansens store favoritter.

I 2008 spilte han sammen med James McCarthy (Everton) og James McArthur (Crystal Palace).


I mai 2013 ble Alex Neil ansatt som spillende manager i klubben. Han ledet klubben tilbake til toppdivisjonen etter play-off. Hamilton åpnet 2014/15 sesongen meget bra, og slo blant annet Celtic borte for første gang på 76 år.


Tidlig i januar ble Alex Neil ansatt som manager i Norwich. Da lå Hamilton på 3.plass i den skotske Premier League. Etter at Neil forlot klubben har Hamilton spilt 13 ligakamper: Ingen seire, fire uavgjorte og ni tap. Både fansen og spillerne var lei seg da Neil forsvant. Fansen sendte han lykkeønskninger og flere spillere uttalte at han var den beste manageren de noen gang hadde hatt.

Spillestil
Fra januar til i dag har vært en eventyrlig opptur og et eventyr for den talentfulle skotten. På kort tid har Neil klart å innføre en offensiv spillestil hvor ballen skal gå hurtig fremover når Norwich angriper. Norwich lå utenfor play-off da han tok over, nå er de bare poenget bak Bournemouth.

Norwich scorer mål, og laget har 83 ganger i ligaen overlistet motstanderens keeper. Det er kun Bournemouth og Watford som har scoret flere.

Signeringen av Cameron Jerome har vært gull verdt for klubben. Han er lagets toppscorer med 18 mål. Lewis Grabban følger bak med sine 12 nettkjenninger, og han er tilbake etter å ha vært ute i seks uker på grunn av en ankeloperasjon. I tillegg har spillere som Bradley Johnson, Jonny Howson ,Wes Hoolahan og Nathan Redmond blomstret. Sistnevnte er et uromoment. Han er lynrask, flink til å utfordre og har servert mange mål denne sesongen. 21-åringen, som med stor sannsynlighet kommer til å representere Englands U21 i sommerens EM i Tsjekkia, er nominert til årets unge spiller i Football League sammen med Patrick Bamford fra Middlesbrough og Dele Alli fra MK Dons.

The Canaries måtte ta den tunge veien ned fra Premier League forrige sesong. 2013/14 var det store forventninger til Norwich i Premier League. Spillere som ikke holdt mål forsvant, og spennende spillere som Ricky van Wolfswinkel, Martin Olsson, Nathan Redmond, Leroy Fer og Gary Hooper ble hentet inn. Flere mente at laget var den store overgangsvinneren. Men laget fikk en dårlig start på sesongen med kun to seire på de første ti ligakampene. Norwich tok seg sammen og var rundt juletider midt på tabellen. 2014 startet brukbart, men det var tett og luken til bunnlagene var liten. April ble et mareritt og laget tok ett poeng på de siste syv kampene. Det hjalp heller ikke at Neil Adams erstattet Chris Hughton fem kamper før slutt. Norwich måtte ta den tunge

Kan avgjøre selv
Men oppholdet i Championship kan bli kortvarig. Det skiller kun ett poeng til ligaleder Bournemouth, men både Middlesbrough og Watford puster klubben i nakken, med henholdsvis ett og to poeng bak. Tre runder gjenstår. Vinner Norwich de kampene – er de tilbake i det gode selskap. I kveld kommer Middlesbrough på besøk til Carrow Road.

Middlesbrough kommer fra to strake seire, men har slitt på fremmed gress den siste tiden. Kun en av de fem siste er vunnet.
Det er mildt sagt en thriller vi har i vente når lagene entrer Carrow Road klokken 20.45. Kampen kan du se på TV2 Sport Premium.

Vinneren av kveldens kamp vil ta et stort skritt mot Premier League. Og unge Alex Neil kan fort lede et lag i Premier League 2015/16. Det hadde nok ikke hovedpersonen selv sett for seg.