UP er inne i en travel uke, med høy kontrollvirksomhet. Men selv om de har annonsert dette tydelig i forkant, blir svært mange tatt for råkjøring. Illustrasjonsfoto: Scanpix.
UP er inne i en travel uke, med høy kontrollvirksomhet. Men selv om de har annonsert dette tydelig i forkant, blir svært mange tatt for råkjøring. Illustrasjonsfoto: Scanpix.

UP tok dobbelt så mange for råkjøring

Og det selv om aksjonen var varslet på forhånd. 

Denne uken har politiet i hele EU-området spesielt fokus på å ta råkjørerne. UP her hjemme følger også opp, og har sist døgn hatt spesielt fokus på fartsovervåkning.

Dette ble behørig annonsert på forhånd. Da skulle man kanskje tro at de fleste av oss var litt ekstra forsiktig på gassfoten dette døgnet? Vel, tallene fra Utrykningspolitiet viser at det nok ikke stemmer 

– Overraskende og nedslående

Deres oppsummering etter storaksjonen, sier at at antall fartsovertredelser ble mer enn doblet sammenliknet med samme periode i 2014.

– På tross av at kontrollvirksomheten har vært forhåndsvarslet gjennom media. Noe overraskende og nedslående, sier UP-sjef Runar Karlsen i en kommentar på UPs egen facebook-side.

Nå starter vår-offensiven fra UP

Også flere førerkortbeslag

UPs foreløpige tall viser at det i løpet av siste døgn ble utferdiget 873 forenklede forelegg for fartsovertredelser, mot 377 (gjennomsnitt) i samme periode i 2014.

Antallet anmeldelser (grove fartsovertredelser, som fører til førerkortbeslag) var også høyere enn i fjor (45/28).

– UP fortsetter prioriteringen av fartskontroller med uniformerte og sivile patruljer, sier UP-sjefen.

Da ryker førerkortet

På veier med 60-sone og lavere, rykter førerkortet hvis du blir stoppet i en hastighet som er 26 kilometer eller mer over fartsgrensen.

For 70-soner og høyere, er denne grensen på 36 km/t eller mer over fartsgrensen. Mens det for 90-sone og høyere, blir førerkortbeslag hvis man blir stoppet i 41 kilometer eller mer over fartsgrensen.

LES OGSÅ: Holdt på å sprenge UP i lufta