Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ettermiddag fikk en eldre kvinne i Røyken besøk av noe hun trodde var en hjelpepleier som skulle måle pulsen hennes. Senere viste det seg at hjelpepleieren var falsk, og at den eldre kvinnen var blitt frastjålet 200 000 kroner, melder Drammens Tidende

Den eldre kvinnen skal ha sluppet inn den falske hjelpepleieren i tro om at hun skulle utføre noen medisinske tester, og de to skal ha blitt sittende og snakke ved kjøkkenbordet i ti minutter. Det var først rundt midnatt den eldre kvinnen oppdaget at både penger og smykker manglet. 

Operasjonsleder Christian Gulli ved Søndre Buskerud politidistrikt forteller at den falske hjelpepleieren skal være i 30-årene, har halvlangt mørkt hår og er av utenlandsk opprinnelse. – Vi har vært på stedet og foretatt tekniske undersøkelser. Vi har også sikret oss skrinet hvor pengene ble oppbevart, i forhold til fingeravtrykk og DNA, sier Gulli til avisen. 

Politiet meddeler at det er langt ifra første gang at eldre mennesker oppsøkes av fremmede som utgir seg for å være være noen andre.

– Det er grunn til å advare mot å slippe inn fremmede. Vært forsiktig med hvem du slipper inn, og be om legitimasjon om du er usikker, sier Gulli til avisen.