143 kontroller rundt om i landet gjør at du må passe nøye på
fartsgrensene i dag. Foto: Scanpix
143 kontroller rundt om i landet gjør at du må passe nøye på fartsgrensene i dag. Foto: Scanpix

Se opp – dette er VIRKELIG ikke dagen å kjøre for fort

Gigantisk aksjon har nettopp startet.

Nå har mange lagt om til sommerdekk, polert bilen og gjort seg klar for sommeren. Solen skinner mange steder og i ren gledesrus, kan det fort være at en trykker litt for hardt på gassen. 

Men dette er virkelig ikke dagen for å bryte fartsgrensen. For akkurat nå pågår det nemlig en stor, internasjonal 24-timers fartskontroll i hele Europa. Og norsk utrykningspoliti (UP), er naturligvis med på det...

Les også: Her er det UP selv som blir tatt på fersken

Kontroller 143 steder

143 steder rundt om i vårt langstrakte land er det kontroller, takket være innsatsen til 219 mannskaper. I tillegg kommer den vanlige kontrollaktiviteten på veiene.

Den voldsomme satsningen ble sparket i gang 00.00 i natt, og pågår ett døgn. Men våroffensiven har allerede pågått hele uken, og vil fortsette i helga.

Målet er naturligvis å få fokus på trafikksikkerhet og redusere antall ulykker. Hastigheter over fartsgrensen, eller høy fart etter forholdene, er årsaksfaktorer som dominerer når det gjelder dødsulykker.

Les også: Ny fotoboks kan ta 32 fartssyndere på én gang!

Førerkortbeslag

På veier med 60-sone og lavere, rykter førerkortet hvis du blir stoppet i en hastighet som er 26 kilometer eller mer over fartsgrensen.

For 70-soner og høyere, er denne grensen på 36 km/t eller mer over fartsgrensen. Mens det for 90-sone og høyere, blir førerkortbeslag hvis man blir stoppet i 41 kilometer eller mer over fartsgrensen.

Les også: Fotoboks-verstingene er ikke de du tror