TAR FARVEL? Jürgen Klopp vil gi seg som trener i Borussia Dortmund etter sesongen.
TAR FARVEL? Jürgen Klopp vil gi seg som trener i Borussia Dortmund etter sesongen.

Klopp trekker seg som Dortmund-trener

Jürgen Klopp gir seg som trener for Borussia Dortmund etter sesongen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var den tyske avisen BILD som først meldte dette onsdag. Klopp skal ifølge avisen ha bedt BVB-sjef Hans-Joachim Watzke om å bli løst fra kontrakten med den tyske storklubben etter sesongen.  

– Jeg hadde ikke lenger følelsen av at jeg var den rette mannen til å trene denne perfekte klubben, sa han på en pressekonferanse.

Svak sesong
Borussia Dortmund har hatt en vanskelig sesong. I stedet for å kjempe med Bayern München om bundesligatittelen, er klubben i øyeblikket nummer ti.

– Hvorfor nå? Dette har ikke noe med den sportslige situasjonen å gjøre. Ikke noe med at spillere har bestemt seg for å forlate klubben. Og jeg er ikke presset ut. Denne beslutningen har vi tatt sammen, forklarte Klopp.

Klopp overtok trenerjobben i Borussia Dortmund i 2008. Han førte dem til to bundesligatitler, og gjorde dem fryktet i Europa. 

– Personlig skulle jeg ønske at det aldri hadde tatt slutt. Men jeg tror det er en riktig avgjørelse. En må slutte å ha et romantisk forhold til historien. Denne klubben fortjener en trener som er 100 prosent til stede, sa han.

Tuchel overtar?
BILD skriver videre at Thomas Tuchel skal være mannen som overtar etter Klopp. Tuchel  overtok som Mainz-trener etter Jørn Andersen i 2009 og var trener der frem til mai 2014.

Det spekuleres nå i om Klopp på sikt skal overta en klubb i Premier League. Allerede i april 2014 skal Klopp ha vært i kontakt med klubbens ledelse om å få bli løst fra kontrakten etter at han fikk det BILD kaller «et uanstendig million-tilbud fra England». 

Det er også blitt sagt at Klopp gir seg fordi han er sliten og vil ta et friår fra fotballen. På pressekonferansen avviste han alle ryktene.

– Det er ikke fordi jeg ville slippe unna presset. Det er ikke fordi jeg er sliten. Jeg beklager at jeg ser sliten ut innimellom, men jeg er det ikke. Jeg er ikke i kontakt med noen ny klubb. Jeg har ingenting i bakhånd, men jeg har ikke tenkt å ta et sabbatsår. Ingenting er planlagt, avsluttet han.