ANONYMT: Jade Ruthven fikk hakeslepp da hun leste det anonyme brevet Facebook-vennene hennes hadde sendt henne. Foto: Jade Ruthven/Facebook
ANONYMT: Jade Ruthven fikk hakeslepp da hun leste det anonyme brevet Facebook-vennene hennes hadde sendt henne. Foto: Jade Ruthven/Facebook

Jade (33) la ut Facebook-bilder av babyen – fikk hatbrev fra drittleie venninner

Den nybakte mammaen Jade Ruthven ristet av sinne da hun så brevet fra Facebook-vennene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Australske Jade Ruthven (33) fikk hakeslepp da hun nylig fikk et anonymt brev i posten.

Brevet var tilsynelatende fra en Facebook-venn som pratet på vegne av seg selv og venninnene.

I brevet kunne Jade lese at gjengen var lut lei av alle Facebook-bildene og -oppdateringene hun legger ut av den seks måneder gamle datteren sin Addy.

Slik starter brevet: 

«Jeg var sammen med jentene og vi er alle SÅ FERDIGE den løpende dokumentasjonen av livet ditt og hver eneste ting Addy gjør. Vi har alle barn og vi er alle hodestups etter dem, men tro det eller ei: Alle foreldre mener at deres barn er tidenes beste».

– Ristet av sinne

Perth-kvinnen sier at hun begynte å riste da hun forstod innholdet i brevet. 

– Først fikk jeg helt sjokk. Jeg trodde at det var tull. Jeg leste det om igjen fire ganger. Jeg ristet av sinne av tanken på at såkalte venner av meg kunne være så hjertesløse og ikke engang fortelle hvem de er, sier hun til iVillage.

I brevet kunne man også lese følgende:

«Har hun (Addy, journ.anm) fått seg ny kjole???? Send bildet PRIVAT til den som ga den til henne – ikke til alle!!!! Kryper hun på gulvet?? Vi BRYR oss ikke. Hun er seks måneder gammel – SAMMA DET. Stopp og tenk. Hvis alle mødre la ut all den dritten om barnet sitt, hadde nok du også blitt lei».

Vil ikke hvite hvem som er avsender

Jade sier at brevet vitner om at venninnegjengen ikke har noen forståelse for hvordan hun har hatt det.

– Som en mamma for første gang har de ingen anelse om hvilke prøvelser jeg har gått gjennom og går gjennom mens jeg er en nybakt mamma. Brevet kunne ha vært dråpen som fikk begeret til å flyte over. Jeg er glad for at jeg mottok det, og ikke noen i en slik posisjon, sier hun.

Hun sier at hun ikke har noen anelse om hvem som står bak brevet, og at hun ikke ønsker å finne ut av det heller.

– Jeg kommer til å fortsette som før. Plager det andre at jeg legger ut bilder av datteren min, kan de slette meg som Facebook-venn, sier hun.

Til Daily Mail sier Jade at hun antar at brevskriveren har for mye fritid.

– Disse menneskene har åpenbart for mye tid til overs som kan sitte der og prate om Facebook-bruken min. Det er egentlig ganske trist, sier hun.